A A A

Aktuális hírek

2018. május 14.
A Csík zenekar koncertje zárja az idei BÉTAZEN-t
A XLII. BÉTAZEN 2018. június 16 – 2018. július 1. között várja az érdeklődőket. A fesztivál kezdetén a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar, Bagoly László karmesterrel, a fesztivál művészeti vezetőjével, muzsikaszóval köszönti és invitálja a békési piacozókat a több mint két hetes komolyzenei rendezvénysorozatra.

Az első nagyobb esemény a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar immár hagyománnyá vált nyitóhangversenye lesz június 17-én (vasárnap) 18 órától a kulturális központ színháztermében. A hangversenyt Fejes Antal a Békés-tarhosi Zenei Napok egykori művészeti vezetője, a fesztivál fővédnöke nyitja meg. Pohárköszöntőt Izsó Gábor, Békés város polgármestere mond. A műsor során vezényel Gál Tamás Liszt-díjas karmester, Érdemes Művész, közreműködik Oláh Vilmos Liszt-díjas hegedűművész.

Az idei BÉTAZEN záró rendezvénye a Csík zenekar koncertje lesz 2018. július 1-jén (vasárnap) 18 órától a kulturális központban. A Csík Zenekar 30 éve elismert közreműködője Magyarország népzenei életének. Számos sikeres koncert, táncház és zenei kiadvány áll mögöttük, melyekkel a magyar népzenét itthon és külföldön egyaránt népszerűsítették. A zenekar koncertműsorában elsősorban magyarországi és erdélyi magyar népdalok illetve táncmuzsikák hallhatók, de román táncdallamok is szerepelnek.

A fesztiválról bővebb információ és részletes program hamarosan a www.betazen.hu oldalon olvasható.