A A A

Aktuális hírek

2018. június 01.
Újabb programmal segítik a hajléktalanokat
Hamarosan elkezdődik a szociális szolgáltató központ hajléktalan emberek élethelyzetét javító, nagyszabású uniós programja Békésen.


Az intézmény 173 millió forintos pályázatának köszönhetően 30 érintett részére biztosít lakhatást. A projekt 42 hónapon át segíti majd a jelenleg hajléktalan, utcán, közterületen vagy nem lakhatás céljára szolgáló épületben élőket. A résztvevők ezenfelül lehetőséget kapnak arra, hogy különböző képzéseken is részt vegyenek. 
A szociális szolgáltató központ több mint 20 éve nyújt integrációs lehetőségeket, programokat a hajléktalan, illetve hajléktalanság peremére sodródó emberek, családok részére. Jó példa volt erre a pár évvel ezelőtt megvalósított, a hajléktalanszállókat korszerűsítő projektje. Az intézmény 2013-ban mintegy 152 millió forint uniós támogatásban részesült, ennek eredményeként 5 telephelyén rekonstrukciós munkálatokat és felújításokat hajtottak végre.
A képviselő – testület legutóbbi ülésén tárgyalta a szervezet 2017. évi tevékenységéről szóló beszámolót melyből kitűnik, hogy az intézmény munkája során égető és aktuális problémákra reflektál nap mint nap. A munkatársak bepillantanak a családok életébe, egyéni problémákkal szembesülnek. Tevékenységük közben olyan tapasztalatokat szereznek, mely a konkrét, azonnali, olykor nélkülözhetetlen segítségen túl, válságmegoldást kínál az ügyfeleknek.