A A A

Aktuális hírek

2018. június 21.
Elkezdődött az oncsai ipariterület fejlesztése
Jelentős beruházás kezdődött meg a békési fejlesztések történetében. – jelentette be a csütörtöki sajtótájékoztatóján Izsó Gábor polgármester. Az Oncsa-i ipariterület fejlesztése címet viselő 101,7 milliós uniós projekt egy 10 hektáros területet érint a város nyugati részén.

 A Szarvasi úton a napokban megkezdődött a víz - és szennyvíz vezeték cseréje. A fejlesztés ezt követően ér majd ki az említett oncsai területre. A fejlesztés magába foglalja az ivóvízvezeték kapacitás növelését, ami 200 mm-es átmérőjű nyomócső kiépítését jelenti. Ezenfelül a szennyvíz - és gázvezeték rendszer bővítése és egy új trafóállomás kialakítása segíti az áramellátást. Az ipari terület a Vágóhíd utcáról lesz megközelíthető. A kivitelezés során az utca útburkolatát is felújítják, hogy a nagyobb járműveket kiszolgálja. A közműbővítés a leendő börtön megépítését is támogatja. Ezzel kapcsolatosban a polgármester elmondta, hogy a büntetés- végrehajtás szakemberei körülbelül egy hónappal ezelőtt jártak legutóbb Békésen. Megtekintették, ellenőrizték a helyszínt, és elégedettek voltak a látottakkal.

Dankó Béla országgyűlési képviselő elmondta, hogy jelen pályázat nemcsak az infrastruktúrát, de a gazdaságfejlesztést, munkahelyteremtést is erősíteni, szolgálni fogja Békésen. A projekt 2-3 hónapon belül befejeződik, ezzel egy időben ütemezetten zajlik a 154 millió forintos Dánfoki csapadékvíz elvezetését segítő beruházás. Sikeres közbeszerzési eljárást követően hamarosan kezdetét veszi a piac korszerűsítésére illetve hűtőház kialakítására elnyert 250 millió forintos fejlesztés is.