A A A

Aktuális hírek

2018. július 30.
Lehet pályázni a középiskolai ösztöndíjra
A következő tanévre 12 középiskolai tanulmányokat folytató fiatal számára ösztöndíjas lehetőséget biztosít az önkormányzat.

  Az ösztöndíjra a helyben, nappali tagozaton tanuló, jó tanulmányi eredménnyel bíró, anyagilag nehéz helyzetben lévő családok gyermekei pályázhatnak. A programot tavaly indította el az önkormányzat, akkor 10 főben határozta meg a támogathatók létszámát, mely idén 12 főre emelkedett.

A támogatás gimnáziumi vagy szakközépiskolai tanulmányok idejére szól. Az ösztöndíj időtartama 10 hónap, azaz két egymást követő tanulmányi félév. Pályázni a kerekítés szabályai nélkül elért 4,2 és a fölötti tanulmányi eredmény esetén lehet, amennyiben az egy háztartásban élők egy főre jutó jövedelme nem éri el az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 220 %-át. A pályázat benyújtási határideje 2018. szeptember 15., a következő félévre való jogosultságot február 15-ig kell igazolni.

Bővebb információ és a teljes pályázati kiírás a www.bekesvaros.hu honlapon elérhető, illetve személyesen kérhető a Polgármesteri Hivatal 47. számú irodájában ügyfélfogadási időben.