A A A

Aktuális hírek

2019. június 18.
Átadták a gyermekmedencét
Június 16-án ünnepélyesen átadták rendeltetésének és a békési kisgyermeknek a strand területén kialakított gyermekmedencét. A külső termálmedence közelében kialakított, nagycsúszdás medence városi forrásokból, lakossági összefogásból, sok társadalmi munkával készült el és a legkisebbek - 10 év alattiak - szórakozását biztosítja.

Kialakítását közel hatvan magánszemély és vállalkozás támogatta, közülük legnagyobb értékben Barkász Sándor cégvezető-képviselő, aki egymaga ötmillió forinttal járult hozzá. Az átadóra díszvendégként Balogh Gábor úszó olimpikon látogatott el Békésre. Izsó Gábor polgármester az átadó során elmondta, hogy a minden igényt kielégítő, modern medence a vízhez szoktatást, a vizes közeg megszerettetését szolgálja. A polgármester köszönetet mondott mindenkinek, akinek szerepe volt a kivitelezésben, beüzemelésben, tereprendezésben. A gyermekmedence átadót követően a Békési Uszodában amatőr úszóversenyt rendeztek mindenféle korosztály számára a Békési Úszó Egyesület közreműködésével.

A szalagot Kálmán Tibor, Izsó Gábor és Balogh Gábor úszó olimpikon vágta át.  Az átadó után azonnal birtokba vették a nagycsúszdás medencét a kisgyerekek. A vízmélység 50 centiméter, a vízhőmérséklet 32 fok. Fotók: GA-Pix Fotó.