A projekt keretében három alkalommal került sor a „Mesterségem címere” elnevezésű workshop és
közösségi műhely elnevezésű rendezvényen, ahol a témában előadásokat hallhattak az egyes szakmák
iránti igények alakulásáról, valamint tájékozódhattak, hogy Magyarország, azon belül Békés megye
milyen gazdasági eredményeket ér el, milyen fejlődési lehetőségeket céloz meg. Két alkalommal került
megrendezésre a Vállalkozói és termelői fórum a helyi termelők és az érdeklődők részvételével.
A „Vidéki hagyományok és ízek” népszerűsítő rendezvény a helyi termékek és szolgáltatások igénybevételét
erősítő információs és infokommunikációs erővel bírt. A fiatalok helyben maradását segítő
„S(tart)” UP” foglalkozások tevékenységeinek célja a vállalkozói kedv növelésének elősegítése, networking
lehetőségek biztosítása volt, illetve az „Add tovább a tudásod” gondolkodásmód és kultúra erősítése a
helyi piacon a fiatalok körében. A projekt keretében beszerzésre került egy 160 literes gyümölcsprés,
amelyet egy 100 órás zöldség- és gyümölcsfeldolgozó képzés keretében használhattak, elsajátíthatták
a szakma alapjait gyakorlati oktatás segítségével.
A projekt általános céljai között szerepelt a célcsoport munkaerőpiaci felkészítése a 21. század kihívásaihoz
igazodva, a kisvállalkozások támogatása, a termelők bevonása a közösségi alkalmakba, valamint a hagyományos
tevékenységekre épülő gazdaságfejlesztés.
Projekt címe: „Gyümölcsöző társadalmi vállalkozások, avagy a „zöld és ezüst” gazdaság fejlesztése Békésen”
Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02134
Projekt összköltsége: bruttó 5.900.000 Ft
A projektről bővebb információt a www.bekesvaros.hu oldalon olvashatnak.
További információ kérhető:
Békési Fürdőért Közhasznú Közalapítvány (+36 66/411-011, varoshaza@bekesvaros.hu)