A A A

Aktuális hírek

2017. november 06.
Tervek szerint január és április végén történne a városi szintű salakgyűjtés
A fűtési idény beindulásával a keletkezett salak, hamu elhelyezésének kérdése ismét városi üggyé válik. A salak szállítására, elhelyezésére más szabályok vonatkoznak, mint a kommunális hulladék gyűjtésére és szállítására, ezért Békés Város Önkormányzata a DAREH Bázis Zrt-vel együttműködve keresi azt a megoldást, hogy szabályozott körülmények között, de a lakosság megelégedésre a gyűjtést és a szállítást megszervezze.

A lakosok türelmét kérjük mindaddig, amíg az Önkormányzat és DAREH Bázis Zrt. között ez ügyben megszületik a megállapodás.

Terveink szerint január és április végén történne a városi szintű salakgyűjtés, melynek pontos időpontjáról a szokásos módon tájékoztatatjuk a lakosokat. Addig arra kérünk minden vegyes tüzelést használó békési lakost, ahogy a képződött salakot és hamut zsákokban saját portáján gyűjtse. Kérjük továbbá, hogy a kommunális hulladékok szállításra rendszeresített edényekbe salakot ne helyezzenek el, mert ennek észlelése esetén a hulladék nem kerül elszállításra.

Megértésüket köszönjük!

 

                  Békési Kommunális és Szolgáltató Kft.