A A A

Aktuális hírek

2018. január 02.
Új hűtőház, felújított piac
Közel 250 millió forintból kerül fejlesztésre a városi piac, és új hűtőház is épül a Csabai úton. A beruházás várhatóan 2018 tavaszán veszi kezdetét. A piac különböző szakaszaira térburkolat kerül, a fedett árusítóhelyek száma ötven darabbal bővül, akadálymentes illemhely lesz kialakítva. A hűtőház 130 millió forintból épül a város szélén található önkormányzati tulajdonú területen.

Az önkormányzat fontos jövőképe, hogy a békési helyi termékek piaci pozíciójának erősítését minél hatékonyabban megteremtse. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében benyújtott sikeres pályázat részeként hamarosan korszerűsítésre kerül a város központi „szíve”. Jelenleg a piac 10 000 négyzetméter alapterületen helyezkedik el. A program során a nem védett helyeken 50 darab, a vásárlók számára is fedett árusító helyek jönnek létre. Külön épületben kapnak helyet a 33,5-33,5 négyzetméter nagyságú tej- és húsárusítók, térburkolatot kap a terület egy része.

A piacot körülvevő kerítés és a csapadékelvezetés is felújításra kerül,ezen felül a beruházás során két ivó kút is telepítésre kerül. A piaci fejlesztést érintő program részeként egy hűtőház is kialakításra kerül a Csabai úton, ahová a termelők beszállíthatják a megtermelt zöldségeket, gyümölcsöket.