A A A

Aktuális hírek

2019. január 09.
Befejeződött a csapadékvíz elvezetését segítő beruházás
Lezárultak a kivitelezési munkálatai a Békés, csapadékvíz elvezetés kialakítása 1. ütem című, közel 154 millió forint támogatásból megvalósult fejlesztésnek.

A pályázati forrásnak köszönhetően az érintett területeken megoldódott a belterületi csapadékvíz elvezetés, csökkent a belvíz-és helyi vízkár veszélyeztetettsége.
Izsó Gábor polgármester elmondta, hogy jelen fejlesztés Dánfok, Keserű sor és környéke, Dózsa György utca és környéke, Tárház – Nevelő utca és környéke csapadékvíz elvezetésének problémáit oldják meg hosszútávon. Az árkok alkalmasak lesznek a vízgyűjtő területeiken keletkező rendkívüli mértékű csapadék vizek befogadására, zavartalan tovább vezetésükre.
Dankó Béla országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy eddig mintegy 8,2 milliárd forintnyi
pályázati pénzt nyertek el békési intézmények és vállalkozások, melyből több mint 3 milliárd forint a Területi Operatív Programokból származik.
Jelen projekt zárását követően hamarosan kezdetét veheti a következő, szintén a csapadékvíz elvezetést szolgáló beruházás második üteme. A 380 millió forintos felújítás során megvalósul a Malomasszonykerti csatorna rekonstrukciója, Fonó utcai csapadékcsatorna felújítása, Kalász utcai csapadékcsatorna építése, Décseri utcai csatornák rekonstrukciója, Cigányvízláda
és Puskaporos kotrása.