A A A

Aktuális hírek

2019. augusztus 24.
Kenyérszentelés a városközpontban, családi forgatag Dánfokon
Ünnepi beszéddel és az újkenyér megszentelésével kezdődött a Szent István-napi ünnepsorozat Békésen, az Erzsébet-ligetben. Izsó Gábor polgármester beszédében arról beszélt, hogy a nemzet küldetése mindenekelőtt a fennmaradás, ami szép, de nehéz utat jelöl ki ezer éve a magyarság számára.

Kiemelte Szent István király nemzetalapító jelentőségét, melyet azzal alapozott meg, hogy a kereszténységben látta meg a megtartó erőt.

Később a helyi egyházak képviselői hálaadó ima és áldásmondás mellett megszentelték a kisült újkenyeret. A szertartásban Dr. Esiobu Anayo Augustus római katolikus plébános, Vass Gergely baptista lelkipásztor és Katona Gyula református esperes vett részt. Az ünnepi műsorban az ágyai Tőzike Táncegyüttes és a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar működött közre.

Délután a Dánfoki Üdülőközpontban zajlottak - nagy érdeklődés mellett - az események. A rekkenő hőség ellenére megtartották a III. Délkelet-magyarországi Pacalfőző Versenyt és a kispályás labdarúgótornát, továbbá a Körös-menti Települések Találkozója és a Békési Néptánctalálkozó színpadi fellépéseit. A napot Marót Viki és a Nova Kultúra Zenekar fergeteges fellépése, végül zenés vízi show zárta.

Fotók: Apáti-Nagy Lajos és Gazsó János.