A A A

Aktuális hírek

2020. március 18.
Tájékoztatás a 70 év feletti békési lakosok részére
A koronavírus-járvány következményeinek elhárítása céljából a kormány iránymutatásával egyezően arra kérjük a 70 év feletti Békésen élő állampolgárokat, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el.

Kerüljék az egymással való közvetlen érintkezést, a tömegközlekedést, a nagy forgalmú helyeket, mint a boltok, gyógyszertárak! Gyakran szellőztessenek, mossanak kezet, fertőtlenítsenek!

A járvány megfékezése, lassítása érdekében a könyvtár, kulturális központ, múzeum, nyugdíjas klub, valamint a piac, az uszoda-gyógyfürdő működése határozatlan ideig szünetel. A gyógyászati központ szakrendeléseinek jelentős (pl. labor, tüdőszűrés) része nem fogad betegeket, csak sürgős, halaszthatatlan esetben! Utóbbi vonatkozik a háziorvosokra is. A Hivatali ügyintézés csak előzetes bejelentkezést követően, időpont foglalás után lehetséges, de szintén csak sürgős, halaszthatatlan esetben!

Egészségügyi problémáikkal 7:00 és 15:00 óra között háziorvosukat keressék a 06/66 411-022–es telefonszámon, 15:00 és 7:00 óra között (ügyeleti időben) a Központi Orvosi Ügyeletet a 06/66 414-514–es telefonszámon. Amennyiben a koronavírus tüneteit észleli magán, az alábbi zöld számokon is jelentkezhet: 06/80 277-455 vagy 06/80 277-456.

Kérjük, hogy amennyiben lehetőségük van rá gyermek felügyeletet ne vállaljanak, illetve egyeztessenek családtagjaikkal, rokonokkal, szomszédjaikkal a napi szükségletek (bevásárlás, gyógyszerkiváltás) ellátásával kapcsolatban. Amennyiben Ön vállalja, hogy otthonát nem hagyja el és ellátását családja, rokonai, ismerősei biztosítani nem tudják, az Önkormányzat felajánlja segítségét az alapvető élelmiszerek, gyógyszerek, fertőtlenítőszerek beszerzésében és házhoz szállításában

A szállítás ingyenes, csak a megvásárolt termékek árát kell kifizetniük.

Segítséget a polgarmester@bekesvaros.hu, a varoshaza@bekesvaros.hu e-mail címeken, a 06/66 411-011-es telefonszámon, a Békés Város Polgármesteri Hivatal Titkárságán és a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ 06/66 411-562-es telefonszámon kérhetnek.

 Mi vigyázunk Önökre!

Önök is vigyázzanak magukra és egymásra!

 

Békés, 2020. március 18.

Kálmán Tibor

 Békés Város Polgármestere