A A A

Hirdetmények, Pályázatok

2020. augusztus 13.
A Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2020-ban át szeretné adni a Békési Cigányságért Díjat, amelyre javaslatokat vár.
2020. július 31.
„Békési középiskolai ösztöndíj”-ra pályázhatnak mindazok a Békés területén állandó lakhellyel rendelkező, kimagasló tanulmányi eredményű magyar állampolgárok, akik középiskolai tanulmányaikat Békésen, nappali tagozaton végzik.
2020. július 30.
KLÍMAVÉDELMI KONFERENCIA
Békés Város Önkormányzata a „Zöld 14” Békés-Bihor Eurorégió Fenntartható Fejlődéséért Egyesülettel közösen sikeresen pályázott a Környezet és Energiahatékonyság Operatív Programban (KEHOP) klímastratégiai dokumentum és egy klímaplatform létrehozására, valamint kapcsolódó lakossági szemléletformálásra. A projekt keretén belül a klímaváltozással kapcsolatos információk és tudás megosztása céljából a helyi szereplők bevonásával Klímakonferenciák kerülnek megszervezésre.
2020. július 30.
Klímatudatos Rajz- és fotópályázat került kiírásra gyerekeknek és fiataloknak
Békés Város Önkormányzata a „Zöld 14” Békés-Bihor Eurorégió Fenntartható Fejlődéséért Egyesülettel közösen sikeresen pályázott a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban (KEHOP) települési klímastratégia és egy települési klímavédelmi kerekasztal létrehozása, valamint kapcsolódó lakossági szemléletformálásra.
2020. július 27.
DAREH Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.
Tisztelt Ingatlanhasználók! A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. tisztelettel tájékoztatja Önöket, hogy Békésen a kommunális (vegyes) és a zöldhulladék-szállítás időpontja az augusztus 20-i ünneptől függetlenül, a megszokott rend szerint történik.
2020. július 08.
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Átmeneti támogatást igényelhetnek a Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Program keretén belül az élelmiszer-feldolgozást végző vállalkozások, melynek formája és mértéke s következő: egyszeri vissza nem térítendő támogatás, keretösszege 8 milliárd forint, mértéke – a támogatás alapját képező állományba tartozó – foglalkoztatottanként legfeljebb 125 000 forint
2020. július 08.
A nyári szünidei étkeztetés továbbra is igényelhető!
2020. június 26.
BÉKÉS TORTÁJA - Tortakészítő verseny
Békés Város Polgármesteri Hivatala meghirdeti a BÉKÉS TORTÁJA gasztronómiai versenyt. A verseny célja: a Békési Járás településein élő lakosok (Békés, Bélmegyer, Kamut, Murony, Tarhos, Mezőberény, Köröstarcsa) saját maguk által sütött tortáinak versenye.
2020. június 26.
DAREH Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.
DAREH Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt.ÜGYFÉLFOGADÁS RENDJE - Békés- - hulladékszállítás –
2020. május 13.
Parlagfű
Magyarország Kormánya különösen nagy hangsúlyt fektet a parlagfű elleni védekezésre, a parlagfű fertőzöttség visszaszorítására és a megelőzésre. Hasonlóan az előző évekhez idén is folytatni szükséges közterületeken a közfoglalkoztatási programok keretén belül, magánterületeken az ingatlantulajdonosok által végzendő parlagfű-mentesítési munkákat.
2020. április 27.
Békés Város Önkormányzata a Zöld 14 „Békés-Bihor Eurorégió Fenntartható Fejlődéséért Egyesülettel konzorciumban a Széchenyi 2020 Környezet és Energiahatékonyság Operatív Programban (KEHOP) sikeresen pályázott, így 20 millió forint vissza nem térítendő támogatásból helyi klímastratégia kidolgozására, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálási programok megvalósítására kerül sor 2020. és 2021. években, mely keretében – több környezeti szemléletformálási tevékenység/program mellett - Békés város és térségének általános és középiskolái részére logópályázat kerül kiírásra.
2020. április 27.
Helyi termelők
Tisztelt Kereskedők, Kedves Vásárlók! A piaccal és annak ideiglenes bezárásával kapcsolatban a múlt héten felajánlottuk, hogy segítünk a vevők és eladók közötti kapcsolatfelvételben és kapcsolatteremtésben. Örülünk, hogy felhívásunkra nagyon sokan jelentkeztek, és elküldték az elérhetőségeiket, illetve az értékesítésre szánt termékeiket.
2020. április 16.
Legszebb konyhakertek program pályázati felhívás
Kálmán Tibor polgármester Békés Város Önkormányzata képviseletében – csatlakozva Karcag város alpolgármestere Sári Kovács Szilvia programigazgató által létrehozott „ A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz – ezennel meghirdeti Békésen „ A legszebb konyhakertek „ programot.
2020. március 23.
Békés Város Önkormányzata meghirdeti „A legszebb konyhakertek” programot