A A A

Hirdetmények, Pályázatok

2020. október 02.
Békés Város Önkormányzata a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő igazgató (magasabb vezető) munkakör betöltésére.
2020. szeptember 15.
Békés Város Önkormányzata az Innovációs és Technológiai Minisztériummal együttműködve, az 51/2007. (III. 26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2021. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot
2020. szeptember 04.
A 2021. évre vonatkozóan is csatlakozott Békés Város Önkormányzata a Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázathoz. A pályázat kezelője az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő. Az ösztöndíj sajátossága, hogy amennyivel az önkormányzat támogatja a diákokat, ugyanannyi összeggel járul hozzá Magyarország Kormánya is. Az idei évhez hasonlóan a települési önkormányzat a költségvetéséből 6 millió forint forrást különített el. A pályázati kiírás hamarosan a bekesvaros.hu oldalon lesz elérhető.
2020. július 31.
„Békési középiskolai ösztöndíj”-ra pályázhatnak mindazok a Békés területén állandó lakhellyel rendelkező, kimagasló tanulmányi eredményű magyar állampolgárok, akik középiskolai tanulmányaikat Békésen, nappali tagozaton végzik.
2020. július 30.
KLÍMAVÉDELMI KONFERENCIA
Békés Város Önkormányzata a „Zöld 14” Békés-Bihor Eurorégió Fenntartható Fejlődéséért Egyesülettel közösen sikeresen pályázott a Környezet és Energiahatékonyság Operatív Programban (KEHOP) klímastratégiai dokumentum és egy klímaplatform létrehozására, valamint kapcsolódó lakossági szemléletformálásra. A projekt keretén belül a klímaváltozással kapcsolatos információk és tudás megosztása céljából a helyi szereplők bevonásával Klímakonferenciák kerülnek megszervezésre.
2020. július 30.
Klímatudatos Rajz- és fotópályázat került kiírásra gyerekeknek és fiataloknak
Békés Város Önkormányzata a „Zöld 14” Békés-Bihor Eurorégió Fenntartható Fejlődéséért Egyesülettel közösen sikeresen pályázott a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban (KEHOP) települési klímastratégia és egy települési klímavédelmi kerekasztal létrehozása, valamint kapcsolódó lakossági szemléletformálásra.
2020. július 27.
DAREH Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.
Tisztelt Ingatlanhasználók! A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. tisztelettel tájékoztatja Önöket, hogy Békésen a kommunális (vegyes) és a zöldhulladék-szállítás időpontja az augusztus 20-i ünneptől függetlenül, a megszokott rend szerint történik.
2020. július 08.
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Átmeneti támogatást igényelhetnek a Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Program keretén belül az élelmiszer-feldolgozást végző vállalkozások, melynek formája és mértéke s következő: egyszeri vissza nem térítendő támogatás, keretösszege 8 milliárd forint, mértéke – a támogatás alapját képező állományba tartozó – foglalkoztatottanként legfeljebb 125 000 forint
2020. július 08.
A nyári szünidei étkeztetés továbbra is igényelhető!
2020. június 26.
BÉKÉS TORTÁJA - Tortakészítő verseny
Békés Város Polgármesteri Hivatala meghirdeti a BÉKÉS TORTÁJA gasztronómiai versenyt. A verseny célja: a Békési Járás településein élő lakosok (Békés, Bélmegyer, Kamut, Murony, Tarhos, Mezőberény, Köröstarcsa) saját maguk által sütött tortáinak versenye.
2020. június 26.
DAREH Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.
DAREH Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt.ÜGYFÉLFOGADÁS RENDJE - Békés- - hulladékszállítás –
2020. április 27.
Békés Város Önkormányzata a Zöld 14 „Békés-Bihor Eurorégió Fenntartható Fejlődéséért Egyesülettel konzorciumban a Széchenyi 2020 Környezet és Energiahatékonyság Operatív Programban (KEHOP) sikeresen pályázott, így 20 millió forint vissza nem térítendő támogatásból helyi klímastratégia kidolgozására, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálási programok megvalósítására kerül sor 2020. és 2021. években, mely keretében – több környezeti szemléletformálási tevékenység/program mellett - Békés város és térségének általános és középiskolái részére logópályázat kerül kiírásra.
2020. április 27.
Helyi termelők
Tisztelt Kereskedők, Kedves Vásárlók! A piaccal és annak ideiglenes bezárásával kapcsolatban a múlt héten felajánlottuk, hogy segítünk a vevők és eladók közötti kapcsolatfelvételben és kapcsolatteremtésben. Örülünk, hogy felhívásunkra nagyon sokan jelentkeztek, és elküldték az elérhetőségeiket, illetve az értékesítésre szánt termékeiket.
2020. március 23.
Békés Város Önkormányzata meghirdeti „A legszebb konyhakertek” programot