A A A

Aktuális hírek

2020. március 27.
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) felhívja a mezőgazdaságban tevékenykedők figyelmét arra, hogy a 2020. március 28-ától érvényes kijárási korlátozások – a kamara kérésének megfelelően – lehetővé teszik a mezőgazdasági munkák végzését.
2020. március 27.
Kijárási korlátozás
Kijárási korlátozás lép életbe március 28-tól ... Magyarország Kormánya a 71/2020. (III.27.) számú Kormány rendeletével kijárási korlátozást rendelt el az ország egész területén. Mindezt a koronavírus járvány terjedésének lassítása érdekében tette. 2020. március 28. napjától április 11-ig van érvénybe az a szigorítás, miszerint a lakóhely és a tartózkodási hely elhagyására csak alapos indokkal kerülhet sor.
2020. március 26.
Tisztelt Betegeink! 2020. március 30-tól kezdődően a járványügyi vészhelyzet elhárulásáig a stabil állapotú krónikus betegek számára az eddig szünetelő szakrendeléseinken tanácsadást biztosítunk telefonos szakorvosi távkonzultáció során!
2020. március 25.
dr. Bocskay Árpád
Aljegyzővé nevezték ki a széleskörű munkatapasztalattal rendelkező dr. Bocskay Árpádot a Békési Polgármesteri Hivatalban. A 48 éves jogász szakember többek között az egykori Nemzeti Erőforrás Minisztériumban akkreditációs főreferensként, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál vezető elemzőként, ezt követően a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Békéscsabai Irodájában dolgozott vagyonhasznosítási jogi menedzserként. 2020. januárjától a Békési Polgármesteri Hivatal igazgatási osztályát vezeti. Kétgyermekes apukaként az ultrafutás és a kerékpározás a hobbija.
2020. március 25.
A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel Békés Város Képviselő-testületének soros ülése elmarad. A bizottságok sem tárgyalták meg a napirendi pontokat. Az ülések megtartásának biztonságos módjáról hamarosan döntenek.
2020. március 23.
DAREH Bázis Zrt.
Tisztelt Ingatlanhasználók! A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. tisztelettel tájékoztatja Önöket, hogy a húsvéti ünnepre és a munka ünnepére való tekintettel a hulladékszállítás időpontja Békés településén az alábbi rend szerint változik:
2020. március 23.
DAREH Bázis Zrt.
A DAREH BÁZIS Nonprofit Zrt. a kialakult helyzetre való tekintettel 2020. március 23-tól (hétfő) határozatlan időre felfüggeszti a hulladékudvarok nyitva tartását. Kérjük, hogy a hulladékudvaraink zárva tartása alatt hulladékot az udvar elé, a közterületre ne helyezzenek, mert az illegális hulladéklerakásnak minősül. Megértésüket előre is köszönjük, az esetlegesen okozott kellemetlenségekért elnézésüket kérjük! DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt.
2020. március 20.
Kitartást és folyamatos odafigyelést igényel a koronavírussal szembeni védekezés, amely egyelőre beláthatatlan ideig fog fennállni. Békés város lakossága érdekében az Önkormányzat széles körű tájékoztatást próbál nyújtani napról-napra. A legfrissebb változásokat, információkat az alábbiakban összegezzük.
2020. március 19.
Először is szeretném megköszönni városunk lakosságának, hogy fegyelmezetten és felelősségteljesen viselik, illetve hajtják végre azokat a rendelkezéseket és szabályozásokat, melyeket országunk kormánya és városunk kénytelen meghozni a járvány lassítása és megállítása érdekében. Kérem Önöket, hogy ez továbbra se változzon, és ha szükségessé válik a szigorúbb korlátozások bevezetése, azokat is tartsuk be. A személyes találkozások csökkentése nem könnyű feladat, de mint az utóbbi napok igazolják, megoldható, sőt odafigyeléssel és fegyelemmel még inkább minimalizálható. A jelenlegi álláspont szerint ez a leghatásosabb fegyverünk a vírus ellen!
2020. március 19.
A folyamatosan változó helyzet miatt, a koronavírus járvánnyal kapcsolatos megelőzés és védekezés érdekében, Békés Város Önkormányzata az intézményekkel történő napi szintű egyeztetések legfontosabb információiról az alábbi tájékoztatást nyújtja.
2020. március 18.
Az élet-és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány (COVID-19 fertőzés) megelőzése, terjedésének megakadályozása, a hivatal ügyfelei és munkatársai egészségének megóvása, és a Hivatal működőképességének biztosítása érdekében Békés Város Polgármesteri Hivatala 2020. március 19. napjától határozatlan ideig szünetelteti az általános (személyes) ügyfélfogadást.
2020. március 18.
A koronavírus-járvány következményeinek elhárítása céljából a kormány iránymutatásával egyezően arra kérjük a 70 év feletti Békésen élő állampolgárokat, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el.
2020. március 17.
A tegnap - 2020.03.16-án - megjelent 46/2020 számú kormányrendelet rendelkezéseit a mai naptól, március 17-től alkalmazni kell. Nagyon fontos szigoritások léptek életbe, melyek megtartása közös érdekünk. Azt mindenesetre látnunk kell, hogy a szabályozások célja az, hogy az élet ne álljon meg ebben a nehéz időszakban sem, valamint az ellátás zökkenőmentes legyen. A rendelet a személyes találkozások minimálisra csökkentését, ezáltal a vírus terjedésének megakadályozását tekinti a legfontosabbnak.
2020. március 17.
DAREH Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.
Biztonsági okokból, a koronavírussal kapcsolatos magyarországi fejlemények miatt és a lakosság egészségének védelme érdekében a DAREH Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. a Békésen meghirdetett Zöldhulladékgyűjtő edények kiosztását határozatlan időre felfüggeszti. Kérjük a lakosság megértését!
2020. március 17.
Maradj otthon! Csökkentsd a vírus terjedését!
12 pont, amit be kell tartani ahhoz, hogy a koronavírus terjedését megakadályozhassuk.