A A A

Aktuális hírek

2019. május 24.
Idén is sztárfellépővel zárul a zenei napok
Június 15-30. között rendezik meg városunk legnagyobb komolyzenei fesztiválját, a 43. Békés-tarhosi Zenei Napokat. A nyitóhangversenyen a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar lép fel, karöltve a Muzsikás Együttessel, míg a záró eseményen a Kormorán ad koncertet.
2019. május 24.
Emlékezés a trianoni tragédiára a Nemzeti Összetartozás Napján
1920. június 4-én súlyos csapás érte Magyarországot. Az e napon aláírt békediktátum értelmében az ország elvesztette területének több mint kétharmadát, lakosságának felét.
2019. május 24.
Együtt köszöntik Békés pedagógusait
Békés Város Képviselő-testülete Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága, a Pedagógus-szakszervezet Városi Bizottsága, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete idén is együtt ünnepli a Pedagógusnapot.
2019. május 24.
Bemutatták az új várostörténeti könyvet
Május 20-án mutatták be a városi könyvtárban az új várostörténeti könyvet, amelyet a szerkesztők ajándékkönyvnek szántak.
2019. május 20.
KÖZELMÉNY
ÚJ HLYSZÍNEN A VÁROSI GYERMEKNAP PROGRAMJA
2019. május 15.
KÖZLEMÉNY- Pünkösdi hulladékszállítási rend
Ünnepi hulladékszállítási rend Békésen
2019. május 15.
Közlemény
Május végtől átvehetőek a komposztáló edények Békésen.
2019. május 15.
Közlemény
Zöldhulladék gyűjtésére szolgáló edények átvételi pontja
2019. május 13.
Szépkorú köszöntés májusban
90. születésnapját ünnepelte Broda Lászlóné, ebből az alkalomból otthonában Magyarország miniszterelnöke nevében Izsó Gábor polgármester köszöntötte.
2019. május 13.
Új tárlat nyílt a Galériában
A húsz éve elhunyt, Munkácsy-díjas Janáky Viktor békési keramikusművész életművét bemutató nagyszabású kiállítás nyílt meg a Békési Galériában május 10-án. A tárlatmegnyitón Ván Hajnalka, a Munkácsy Mihály Múzeum művészettörténésze Janáky Viktort a hazai kerámiaművészet nemzetközileg is elismert, kiemelkedő alakjaként méltatta, akinek egész életművét a kíséretező szellem hatotta át.
2019. május 13.
Tanulmányúton a finn fővárosban
A „Lehetek Én is” elnevezésű, EFOP 1.1.4-16-2017-00004 azonosítószámmal rendelkező projekt - melyet a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ valósít meg - lakhatást biztosít utcán, közterületen, vagy nem lakhatás céljára szolgáló épületben élőknek. A programban 2018 júliusától 42 hónapon keresztül komplex támogatást nyújtanak Békésen. A projekt menedzsmentje a közelmúltban Helsinkiben tanulmányozta az ottani hajléktalanellátó-rendszer működését.
2019. május 13.
Fecskelakásba költözhetnek békési fiatalok
Májustól vehetik birtokba bérlakásaikat azok a fiatalok, akik elnyerték az „Esélyt a fiataloknak” pályázat keretében felújított önkormányzati lakások két évre szóló bérleti lehetőségét. Tizenkilenc ilyen lakásról van szó, melyeket teljes körűen, mintegy 90 millió forintból újított fel az önkormányzat – ismertette Kálmán Tibor alpolgármester.
2019. május 13.
Bemutatják az új Békés történetéről szóló könyvet
Nemrégiben jelent meg a Fejezetek Békés város történetéből című kiadvány, amely a kőkortól kezdve napjainkig tárgyalja a település történetét. Kiadója Békés Város Önkormányzata. A könyvet a Püski Sándor Könyvtárban lehet megvásárolni 2000 Ft-os áron.
2019. május 06.
  Az elnökség folytatódik - Tisztújító közgyűlést tartottak Békésen
A KETOSZ elnökeként a szervezet éves közgyűlésén ismételten megválasztásra került Izsó Gábor Békés város polgármestere.