A A A

Aktuális hírek

2017. június 14.
Egyre többen látogatják a múzeumot
Jelentősen, több mint ezer fővel, nőtt a városi múzeum látogatottsága az elmúlt évben. Az intézmény szakmai beszámolójából kitűnik, hogy az elmúlt évben számos kiállítást bonyolítottak le, illetve több helytörténeti kiadvány és anulmány megjelenésében is közreműködtek az intézmény munkatársai.
2017. június 14.
Közel másfél ezer új dokumentummal gyarapodott a könyvtár
A békési könyvtár fontos szerepet játszik a helyi közösség életében. Az intézmény hagyományos könyvtári szolgáltatásokon túl számos kulturális feladatot is ellát.
2017. június 14.
Épül a gyermekmedence
Megkezdődtek a várva várt gyermekmedence kivitelezési munkálatai. A Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő területén a fejlesztés várhatóan három hónapot vesz igénybe, a komplexumot előreláthatólag szeptemberben, a Madzagfalvi Napokon adják majd át – hangzott el Izsó Gábor polgármester és Kálmán Tibor alpolgármester közös sajtótájékoztatóján.
2017. június 14.
Békés idén is részt vesz az Európai Mobilitási Hét programsorozatában
Ebben az évben is csatlakozott Békés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett, Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához az Európai Mobilitási Hét, illetve Autómentes Nap megtartásához. A programsorozat fő célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése.
2017. június 08.
41. BÉTAZEN fergeteges programkínálattal
Az idén immár negyvenegyedik alkalommal rendezik meg a Békés-tarhosi Zenei Napokat, mely hazánk egyik legrégebbi múltra visszatekintő komolyzenei fesztiválja.
2017. június 08.
Egy hajóban evezünk 11. alkalommal
11. alkalommal rendezi meg Békés az Egy hajóban evezünk vízitúrát. A vizek szerelmesei 2017. július 1-2. között a szokott útvonalon evezhetnek a Körösök habjain. Várjuk kalandorok és baráti társaságok jelentkezéseit 2017. június 23-ig!
2017. június 07.
Helyi ízek kavalkádja lesz Békésen
Helyi ízek kavalkádjára invitál a Békési Piacfelügyelet június 9-én. A rendezvény célja, hogy a piacra kilátogatók megismerhessék a helyi és a környékbeli őstermelők termékeit. Zöldségek, gyümölcsök, házi készítésű tejtermékek, sajtok, mézek, húsáruk, egyéb feldolgozott termékek kóstolására is lesz lehetőség a délelőtti órákban.
2017. június 02.
Áramszünet 2017. június 6-9. között Békés város egyes területein
Tájékoztatjuk a Tisztelt Fogyasztókat, hogy az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft, villamosenergia-szolgáltatás szünettel járó munkálatokat fog végezni Békésen
2017. június 01.
FELHÍVÁS
Ezúton kérjük a társasház, illetve kertes ház tulajdonosokat, hogy a közterületen (épületek előtt) található beteg, kipusztult, megfertőződött örökzöld puszpángok (buxus) kiszedéséről gondoskodjanak, mivel az egészséges egyedeket megfertőzhetik.
2017. június 01.
Keressük a város legszebb konyhakertjét
Harmadik alkalommal csatlakozik Békés városa a „Legszebb konyhakertek” című országos, konyhakerteket népszerűsítő pályázathoz. A hagyományos termesztés és az ötletes, városi balkonkertészkedés is egyaránt helyet kap a versenyben.
2017. május 26.
Kezedben a sorsod
Ma Magyarországon a daganatos megbetegedések miatti halálozás a szív és érrendszerit követően a második leggyakoribb halálok. 2001 óta Népegészségügyi Program keretében a hölgyek emlőszűrésre és méhnyak szűrésre kapnak meghatározott időnként meghívólevelet.
2017. május 26.
Pakson tartotta közgyűlését a KETOSZ
A napokban Pakson tartotta éves rendes közgyűlését a Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetsége (KETOSZ). A szövetség több mint öt éve elkötelezett tevékenységet folytat annak érdekében, hogy Magyarországon létrejöjjön a kerékpáros közlekedés feltételeinek biztonságos, hálózatszerű kialakítása.
2017. május 25.
Rangos szakmai elismerés a békési óvodának
Nevelési tevékenységük elismeréseként Bázisintézmény kitüntetést vehetett át a napokban a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde igazgatója, Béres Istvánné. A békéscsabai önkormányzat dísztermében megtartott rendezvényen összesen három megyei óvodát emeltek ki, köztük a békési intézményt is.
2017. május 25.
Olimpiai jellegű verseny fiataloknak
2017. május 31-én harmadik alkalommal kerül megrendezésre a 3 Város Sportfesztivál, melynek idén Bekes varosa ad otthont. Izsó Gábor polgármester ötlete alapján a Középbékési Centrum által életre hívott, hagyományteremtő rendezvény célja, hogy minden esztendőben egy napot a három város diákjai közös sportolással töltsenek, amolyan „olimpiai jelleggel”, egy helyszínen több sportágban.
2017. május 25.
Áramszünet 2017. május 29-én Békés város egyes területein
Tájékoztatjuk a Tisztelt Fogyasztókat, hogy az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft, villamosenergia-szolgáltatás szünettel járó munkálatokat fog végezni Békésen 2017. május 29-én 07:30 - 16:00 óra közötti időszakban az alábbi területeken: