A A A

Aktuális hírek

2017. december 05.
Karácsonyi Kórusok Hangversenye
A hétvégén az adventi koszorúkon fellobbanó első gyertya lángja már azt jelzi, hogy belépünk advent időszakába, és ezzel kezdetét veszi az a négy hetes, izgatott várakozás, melynek során felkészülhetünk legszebb ünnepünk eljövetelére.
2017. december 04.
Településkép arculati kézikönyv és a településképi rendelet véleményezése
Békés Város Képviselő- testülete a 70/2017. (III.30.) számú határozatában döntött arról, hogy elkészítetti Békés város arculati kézikönyvét, valamint megalkotja településképi rendeletét.
2017. november 29.
Szalkai József 90 éves
A napokban köszöntötte Szalkai Józsefet 90. születésnapja alkalmából Izsó Gábor polgármester. József bácsi 1951-től nyugdíjazásáig a Gyomai Halászati TSZ-nél dolgozott, mint halászmester. Nyugalmazott évei alatt sem tétlenkedik, hol veteményest művel, hol méhészettel foglalatoskodik. Születésnapját gyermeke, unokái és dédunokái körében ünnepelte.
2017. november 22.
Közmeghallgatást tart az önkormányzat
Értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy Békés Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2017. november 30-án, csütörtökön 15.30 órától közmeghallgatást tart a polgármester és az önkormányzati képviselők részvételével.
2017. november 21.
Arany Emlékév - Reisinger János történész előadása
Közel 6 millió forint támogatásban részesült, az Arany János Emlékbizottság döntése értelmében, a békési önkormányzat.
2017. november 20.
Áramszünet 2017. november 22-én Békés város egyes területein
Tájékoztatjuk a Tisztelt Fogyasztókat, hogy az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft, villamosenergia-szolgáltatás szünettel járó munkálatokat fog végezni Békésen 2017. november 22-én 7:30 - 14:30 óra közötti időszakban az alábbi területeken:
2017. november 20.
Mezőgazdasági adatfelvételt hajt végre a KSH
Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal Békés település egy részén kötelező adatszolgáltatáson alapuló mezőgazdasági adatfelvételt hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.
2017. november 16.
Adventi programkavalkád Békésen
Az előző évekhez hasonlóan városunk civil szervezetei és intézményei idén is színes adventi programokkal szeretnék megteremteni az adventi várakozás hangulatát.
2017. november 16.
Újabb Békésről szóló könyv jelenik meg
A Családért Alapítvány kiadásában rövidesen megjelenik az Ízig-vérig Békés című kiadvány, amely 192 színes oldalon, közel 250 fotó segítségével mutatja be településünket.
2017. november 13.
Az itt maradás nem lemaradás
A közelmúltban több békési is rangos kitüntetésben részesült szakmájuk, jobban mondva, hivatásuk kiemelkedő műveléséért. Egyesek megyei, mások országos díjakat kaptak, de akadt olyan is, aki nemzetközi szinten lett elismerve. Nemrég Izsó Gábor polgármester úr fogadást tartott a tiszteletükre, mely gesztust egyben hagyományteremtésnek is szánta a városvezetés.
2017. november 13.
Folytatódik Békés zöldterületének megújítása
A kemény fagy beállta előtt közel 50 darab fát, köztük a vörös tölgy, díszkörte, oszlopos korai juhar és vörös levelű mezei juhar fajtát, ültet majd el az önkormányzat.
2017. november 06.
Óriási érdeklődés övezte az első éjszaki fürdőzést
Óriási érdeklődés övezte az első éjszaki fürdőzést a békési gyógyfürdőben. A formabontó szolgáltatást közel 110-en vették igénybe pénteken este.
2017. november 06.
Tízezer darab járdalapot készítenek évente
Az önkormányzat közmunkások bevonásával évente több mint 10 ezer darab betonelemet készít el.
2017. november 06.
Korszerűsítik a fogorvosi rendelő épületét
Több mint 31 millió forintból korszerűsítik a Vásárszél utcai fogorvosi rendelőket Békésen. Az önkormányzat még tavasszal nyújtott be pályázatot az egészségügyi alapellátás feltételeinek javítása érdekében.
2017. november 06.
Kimagasló támogatás a békési múzeumnak
2,3 millió forint értékű minisztériumi támogatásban részesült a Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum.