A A A

Aktuális hírek

2019. december 04.
Áramszünet lesz december 12-én Békés város bizonyos területein
Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az NKM Áramhálózati Kft. a Békés városát ellátó közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog végezni, melyek időtartamában a villamosenergia-szolgáltatás szünetelni fog.
2019. december 04.
Kéményellenőrzés a békési társasházakban
Békés megyére vonatkozóan a 2020. évi kéményseprő ipari társasházi sormunka ütemterve alapján Békés városában 2020. január 6. és 2020. július 31. közötti időpontban kerül sor az ellenőrzésre. A sormunka ütemtervvel és a tevékenység ellátásával kapcsolat minden további információ megtalálható a www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu weboldalon.
2019. december 04.
Döntött a békési képviselő-testület arról, hogy a kizárólagos tulajdonában lévő Kossuth u. 32. szám alatti üzlethelyiséget értékesítésre kínálja a Cigányvendéglő Kft.-nek. Az ingatlan a korábbi években raktárhelyiségként üzemelt, állaga folyamatosan romlik, jelentős ráfordítással lehetne csak használható állapotba hozni a későbbiekben.
2019. december 04.
Kálmán Tibor polgármester sajtótájékoztató keretében beszámolt arról, hogy a testülettel közösen megtárgyalták a város nagy rendezvényeinek időpontjait és programjait.
2019. december 04.
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő valamennyi szakrendelése 2019. december 30. és 31. munkanapokon szünetel. A betegek sürgős szakorvosi ellátását a békéscsabai Réthy Pál Kórház Rendelőintézet Sürgősségi Baleseti Osztályán látják el a megjelölt időszakban. A szakorvosi ellátás szünetelése nem érinti a háziorvosi szolgálatokat, a háziorvosok a fenti érintett napokban zavartalanul elláthatják feladataikat.
2019. december 04.
Az ünnepnapok idején a Békési Uszoda az alábbi időpontokban lesz ZÁRVA. 2019. december 24. 2019. december 31. 2019. január 1. Szíves megértésüket köszönjük. Kellemes Ünnepeket kíván a Békési Uszoda!
2019. december 04.
Polgár Zoltánt, a Békési Férfi Kézilabda Kft. ügyvezetőjét 2019. október 13-án önkormányzati képviselővé, majd alpolgármesterré választották. Mivel a kézilabda kft. teljes mértékben önkormányzati tulajdonú, így tisztsége összeférhetetlenné vált. Lemondását követően Békés Város Képviselő-testülete Nagy Richárdot választotta és bízta meg a Békési Férfi Kézilabda Kft. ügyvezetésével. Nagy Richárd már eddig is a kft.-nél dolgozott technikai igazgatóként, széles körű tapasztalatának okán kérték fel a kft. további vezetésére.
2019. december 04.
A Békési Polgármesteri Hivatal konyháján, munkanapokon házias ételekből készített napi menü igényelhető elvitelre. (Kiszállítást nem vállalnak.)
2019. december 04.
Újításként az alapkutatás, alkalmazott kutatás vagy kísérleti fejlesztés vonatkozásában igénybe vehető adókedvezmény bevezetését fogadta el Békés Város Képviselő-testülete. Napirendre került a helyi adónemek, kedvezmények mértékének meghatározásáról szóló előterjesztés a november 28-án megtartott ülésén.
2019. december 04.
Békés Város Önkormányzata 2020-as naptárral ajándékozza meg Békés város lakosságát. A BKSZ Kft. elkészítette az éves naptárát, amelyből naprakészen tájékozódhatnak a lakosok arról, mikor ürítik az ingatlanok elé kihelyezett hulladéktároló edényeket a 2020-as évben. A naptárakat hamarosan kézbesítik Békés város lakossága részére.
2019. december 03.
4,4 millió forinttal támogatják a békési közép- és főiskolás tanulókat
Békés Város Önkormányzata tizenkét középiskolásnak ítélte oda a havi tízezer forint összegű Békési Középiskolai Ösztöndíjat. Mindemellett a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázaton harminckét tanulót részesítettek szintén havi tízezer forintos támogatásban. Mindkét támogatási formát tíz hónapon át folyósítják a diákoknak.
2019. december 02.
5 millió forint értékű eszközt nyert pályázaton a békési tűzoltóság
A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága által meghirdetett pályázatokon beszerzett eszközökkel bővült a békési tűzoltók eszközállománya. A Békési Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka, Araczki Zsolt vette át az 5,1 millió forint összértékű eszközöket a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.
2019. november 26.
Fotó: GA-Pix Foto
Kálmán Tibor polgármester november 26-án írta alá azt a szerződést, amivel a település önkormányzata a Helpynet Kft. által kifejlesztett rendszerhez csatlakozott. Az okostelefonra letölthető alkalmazással Békés város lakossága saját mobiltelefonja segítségével jelentheti be észrevételeit. December hónapban teszt üzemmódba helyezik az alkalmazást, és a tervek szerint 2020. januárjában kerül teljes használatba.
2019. november 23.
Csütörtökön délelőtt ülésezik a képviselő-testület
November 28-án, csütörtökön 8:30-től tartja soron következő ülését Békés Város Képviselő-testülete. A tanácskozáson mások mellett napirendre kerül a településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet módosítása, a jövő évi helyi adónemek kérdése és ezek mértéke, a 2020-as piaci díjtételek meghatározása és a Békési Férfi Kézilabda Kft. ügyvezetőjének megválasztása. Az ülést megelőzően újabb folyosótárlat nyílik a Városháza emeletén, melynek témája ezúttal az Erzsébet-liget.
2019. november 23.
Nógrádi Gáborné kapta a Kiváló Szociális Munkáért elismerést
Nógrádi Gáborné kapta a Kiváló Szociális Munkáért elismerést, melyet idén alapított a képviselő-testület és ezentúl évente egy arra érdemes személynek nyújtják át a szakmából érkező jelölések közül választva. Nógrádi Gáborné Takács Ildikó a Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum alkalmazottja. Díját Mucsi András képviselő, bizottsági elnök adta át.