A A A

Aktuális hírek

2020. július 02.
Nánási László, Szabóné Szabó Erzsébet, Polgár Zoltán
Három évre választotta meg a Képviselő-testület a kommunális, környezetvédelmi és közszolgáltatási feladatokat ellátó cégek ügyvezetőjévé Nánási Lászlót.
2020. június 30.
Zárva lesz a Békési Polgármesteri Hivatal július 1-jén
Július 1-jén zárva lesz a Békési Polgármesteri Hivatal
2020. június 26.
szúnyoggyérítés
Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre. A kezelés pontos időpontja: 2020.06.29. napján, napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2020.06.30. vagy 2020.07.01. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.
2020. június 18.
Tábori Tibor tanácsnok (Ibrány),Trencsényi Imre polgármester (Ibrány), Kálmán Tibor polgármester (Békés), Mucsi András Ibrány településrész önkormányzati képviselője (Békés) Fotó: Ibrányi Polgármesteri Hivatal
Minden békési ismeri Ibrány nevét, hiszen az a város egyik kerülete, de kevesen tudják, hogy ilyen nevű város is létezik Szabolcsban. Június 17-én Békés két küldötte – Kálmán Tibor és Mucsi András - felkereste a település vezetőit.
2020. június 15.
Közösen takarították a Fidesz-KDNP békési képviselői a belvárosi ligetet
A békési kereszténydemokraták és a Fidesz-KDNP városházi képviselőcsoport közös akciója, a „Kezed munkája” ez alkalommal ismét a városi ligetben került megrendezésre.
2020. június 04.
Trianon 100. évforduló
Közös videóban emlékezik Polgár Zoltán alpolgármester, református presbiter Békés testvértelepüléseivel, Gyergyószentmiklóssal, Magyarittabével, Hegyközkovácsival, azok református egyházközösségeivel.
2020. május 28.
Vadállomány-gyérítést tartottak a szécsénykert városrészben
A belterületen elszaporodott őzállomány bakjait gyérítették a Szécsénykerti városrészben az elmúlt héten. Az ottani ingatlantulajdonosok, termelők mindennapjait és terményeit régóta dézsmálják az elszaporodott őzek. Ennek a problémának a megoldására került sor, amely az okozott kár nagyságára tekintettel szükségszerűvé vált.
2020. május 27.
Kerékpárosbarát Település 2019
Az Innovációs és Technológiai Minisztériumban tartották a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely díjátadó ünnepséget, ahol Békés Város Önkormányzata nemcsak a Kerékpárosbarát Település díjat kapta meg tizenkettedik alkalommal, hanem különdíjban is részesült, Kerékpárosbarát Munkahely címmel is jutalmazták.
2020. május 15.
Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje  2020. május 18-tól
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatal 2020. május 18. napjától az általános ügyfélfogadási rend szerint tart személyes ügyfélfogadást, és az ügyintézési időben bejelentkezés nélkül is fogadja a Tisztelt Ügyfeleket.
2020. május 08.
A megújult Újvárosi Tagóvoda épülete napelemekkel a tetőn
Befejeződött az energetikai korszerűsítés a békési Újvárosi Tagóvoda épületében. A pályázati forrásból megvalósított fejlesztés a TOP-3.2.1-16 kódszámú felhívás keretében valósult meg. Az óvoda energiafogyasztása egy éven belül már kimutathatóan is kevesebb lesz, mindemellett külső megjelenésében is esztétikusabbá vált a madárbarát óvoda épülete.
2020. május 07.
Ügyfélfogadási rend veszélyhelyzet idején a Békési Polgármesteri Hivatalban
A Polgármesteri Hivatalban a veszélyhelyzet ideje alatt is folyamatos az ügyfélfogadás minden ügytípusban, az alábbi korlátozásokkal: Az ügyintézés elsősorban telefonos tájékoztatással, elektronikus és postai levélben küldött és fogadott iratokkal folyik, továbbá lehetőség van a portán kihelyezett kérelmek elvitelére és leadására, illetve az ügyintézővel előre egyeztetett időpontokban személyes ügyintézésre.
2020. május 05.
A békési tűzoltók munkájának elismerése Szent Flórián napon
Szent Flórián napon, a tűzoltók védőszentjének napján idén nem tartottak központi rendezvényt, így a Békési Önkormányzati Tűzoltóság a békési tűzoltó állomáson tisztelgett a május 4-én megtartott világnapnak. Polgár Zoltán, Békés alpolgármestere, a helyi tűzoltóság alelnökeként elismeréseket adott át Araczki Zsolt tűzoltó parancsnokkal közösen három tűzoltónak.
2020. május 05.
Óvoda-Mentor kategóriában nyert a békési Fürkész Központi Óvoda az Országos Iskolakert-fejlesztési Program Iskolakerti Alapozó Programjának felhívásán. A pályázat célja óvodakertek kialakítása és óvoda mentori program létrehozása volt. Mindamellett, hogy az óvodások továbbra is óvodakertet művelhetnek, értékes eszközökkel és egy 30 órás ingyenes képzéssel is gazdagodott az intézmény.
2020. április 29.
Kálmán Tibor polgármester és Deákné Domonkos Julianna kulturális tanácsnok
Pályázati támogatás segítségével vadonatúj tornaszoba épült a Korona Utcai Tagóvoda részeként. Az új tornaszoba és fejlesztő szoba a gyerekek mozgás és egyéb képességeinek és egészséges életmódjának célzott fejlesztését teszi lehetővé a mai kornak megfelelő, igényes, modern környezetben.
2020. április 28.
Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő
Tisztelt Betegeink! Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy 2020. május 4-től elkezdjük a szakrendeléseken a betegellátást a /járványt megelőző/ megszokott módon és a rendes betegfogadási órarend szerint a következő ütemezésben: