A A A

Aktuális hírek

2018. május 24.
Elhunyt Pásztor János önkormányzati képviselő
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy PÁSZTOR JÁNOS Békés Város Önkormányzata Képviselő-testületének tagja, 2018. május 19-én, életének 69. évében elhunyt.
2018. május 23.
Megkezdődött a járdaépítés a Malomasszonykertben
Malomasszonykerti járdás-dűlő projekt 80 hozzájáruló lakos és támogató összefogásával indulhatott el. Ennek eredményeként 1400 méter járda mintegy 6 millió forintból történő megépítése zajlik a napokban.
2018. május 17.
Földi úton történő szúnyoggyérítés várható Békésen
Magyarország Kormánya elrendelte Magyarország területén történő csípőszúnyog gyérítést. A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg.
2018. május 15.
Május utolsó vasárnapja idén is a gyermekeké lesz Dánfokon
A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ számos intézménnyel, civil- és sportszervezettel összefogva idén is nagy szeretettel készülődik arra, hogy május 27-én vidám és emlékezetes programokkal várja az apróságokat.
2018. május 14.
A Csík zenekar koncertje zárja az idei BÉTAZEN-t
A XLII. BÉTAZEN 2018. június 16 – 2018. július 1. között várja az érdeklődőket. A fesztivál kezdetén a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar, Bagoly László karmesterrel, a fesztivál művészeti vezetőjével, muzsikaszóval köszönti és invitálja a békési piacozókat a több mint két hetes komolyzenei rendezvénysorozatra.
2018. május 14.
Elkezdődött a 2018-as Madzagfalvi Napok szervezése
Idén 20. alkalommal kerül megrendezésre városunk egyik legnépszerűbb fesztiválja. Az esti fellépők névsora már publikus, de a koncerteken kívül több tucat kísérő program várja majd az érdeklődőket.
2018. május 14.
Békés Megyei Amatőr Fotós Tábor Dánfokon
Segítenek kibontakoztatni a benned rejlő lehetőségeket a nyári tábor során.
2018. május 11.
Közlemény - Értesítés légi szúnyoggyérítésről
Magyarország Kormánya elrendelte Magyarország területén történő csípőszúnyog gyérítést. A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg.
2018. május 08.
Önkéntes nap lesz Dánfokon
Békés városának lakói már több ízben is bizonyították településük iránti lojalitásukat, szeretetüket. Ez a lokálpatrióta szemlélet többek között abban is megnyilvánult, hogy amikor közös, a város egészét érintő akciókra buzdítottunk sokan jelentkeztek önkéntes munkára.
2018. május 03.
12. alkalommal rendezzük meg az Egy hajóban evezünk vízitúrát
12. alkalommal rendezi meg Békés az Egy hajóban evezünk vízitúrát. A vizek szerelmesei 2018. június 30. - július 1. között a szokott útvonalon evezhetnek a Körösök habjain. Várjuk kalandorok és baráti társaságok jelentkezéseit 2018. június 18-ig!
2018. április 27.
Csemetefákkal frissül az Élővíz-csatorna partja
Békés város, azon belül pedig az Erzsébet- liget egyik meghatározó tájeleme az Élővíz csatorna két partján húzódó fűzfasor (Salix alba ’Tristis’). A közel száz éves faegyedek felülvizsgálata indokolt volt az évek óta tartó, elöregedett, száraz ágak nagymértékű hullása miatt.
2018. április 27.
Tündérkert bemutató
Békés Város Polgármesteri Hivatala, a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ,valamint a Békés és Környéke Biokultúra Egyesület Tündérkert Baráti Köre szeretettel hívnak minden kedves kertbarátot Tündérkert bemutató rendezvényükre.
2018. április 27.
Májális Dánfokon
Május 1-jén délután 14 órától Családi Majális vár kicsiket és nagyokat a Dánfoki Üdülőközpont árnyas fái alatt. Tábornyitás 8 órától!
2018. április 17.
Értékteremtő, értékőrző békésiek városi elismerése
A várossá nyilvánítás 45. évfordulója alkalmából ünnepi testületi ülésre került sor a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ nagytermében. Az eseményen hagyományosan a városi kitüntetéseket is átadták.
2018. április 17.
Békési Sándorné 90 éves lett
A napokban köszöntötte Békési Sándorné Kovács Juliannát otthonában 90. születésnapja alkalmából Izsó Gábor polgármester.