A A A

Aktuális hírek

2018. szeptember 21.
Szeptemberen elkezdődhet a piac felújítása
Hamarosan kezdetét veszi a békési piac eddigi legnagyobb volumenű fejlesztése. Sikeresen lefolytatott közbeszerzési eljárást követően a napokban megtörtént a kivitelező kiválasztása.
2018. szeptember 20.
Megjelent a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat
Békés Város Önkormányzata az indulásától kezdődően minden évben csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz. A felnőtt korúvá vált fiatalok továbbtanulását támogatja önkormányzat, ennek összege 2018-ban - a költségvetés szociális támogatások keretének terhére - 6 millió Ft. A pályázati kiírás megjelent, a pályázatok benyújtására október 8-tól van lehetőség.
2018. szeptember 19.
Közlemény
Áramszünet lesz 2018. szeptember 24.-én Békés város egyes területein.
2018. szeptember 13.
Szépkorú lett Túri Lajosné
90. születésnapján köszöntötte Turi Lajosnét az önkormányzat nevében Izsó Gábor polgármester. Julika néni nagy családi körben ünnepelte születésnapját, két lánya, négy unokája és három dédunokája szintén felköszöntötték. Néhai férjével több, mint félévszázadot éltek együtt. Évekig dolgozott az ÁFÉSZ konyháján, innen ment nyugdíjba. Szorgalmát minden munkahelyén elismerték. Jó egészséget és további boldog éveket kívánunk Neki!
2018. szeptember 12.
Jó ütemben halad a csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése
Békés Város Önkormányzata 2017 májusában a TOP-2.1.3-15 Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések c. pályázati felhívásra pályázatot nyújtott be „Békés, csapadékvíz elvezetés kialakítása” címmel, mely pályázat 100%-os támogatás intenzitás mellett 154,31 millió Ft támogatást nyert el.
2018. szeptember 11.
Szeptember 22-én Békésen is autómentes nap lesz
Az európai autómentes nap egy 1998 óta minden évben szeptember 22-én megtartott – a társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott – rendezvénysorozat, amely fel kívánja hívni a városlakók és a városvezetés figyelmét a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra.
2018. szeptember 04.
Tájékoztató a téli rezsicsökkentéssel kapcsolatosan
Magyarország Kormánya a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozatban felkérte az érintett helyi önkormányzatokat, hogy tegyék lehetővé, összesítsék és haladéktalanul továbbítsák a Belügyminisztériumnak az igénybejelentést a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben nem részesült, gáz- vagy távhő-szolgáltatási szerződéssel nem rendelkező háztartásokról, a következő elvek szerint:
2018. szeptember 04.
Tájékoztatás kéményseprői tevékenységről
Tudta,hogy a kéményseprés minden magánszemély számára ingyenes?
2018. augusztus 21.
Tisztelt Békési Lakosok! Ezúton tájékoztatunk mindenkit,
2018. augusztus 15.
Felhívás emlőszűrésre!
Ma Magyarországon a daganatos megbetegedések miatti halálozás a szív és érrendszerit követően a második leggyakoribb halálok.
2018. augusztus 01.
Hőségriadó lépett életbe
Tisztelt Békési Lakosok!Ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése és az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály- összes tényező számbavétele alapján készített- szakmai ajánlása alapján az országos tisztifőorvosi feladatok ellátására jogosult főosztályvezető az ország egész területére vonatkozóan
2018. július 30.
Lehet pályázni a középiskolai ösztöndíjra
A következő tanévre 12 középiskolai tanulmányokat folytató fiatal számára ösztöndíjas lehetőséget biztosít az önkormányzat.
2018. július 30.
Közel 24 millió forint a civileknek
A képviselő- testület júliusi soron kívüli testületi ülésén döntött a helyi sport és civil szerveztek működését biztosító, vissza nem térítendő működési támogatásról.
2018. július 26.
Játszódomb épül a Fürkész Óvodában
Épül, szépül a békési Fürkész Központi Óvoda udvara. Az intézmény alapítványa 2017-ben 1,2 millió forint pályázati támogatást nyert „ A jövő egészséges felnőttjeiért” című programjával.
2018. július 13.
Ingyenes képzések indulnak a foglalkoztatottság növelésére
Elindult az „Aktívan a tudásért” EFOP 3.7.1-17-2017-00001 számú kiemelt projekt.