A A A

Aktuális hírek

2020. május 15.
Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje  2020. május 18-tól
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatal 2020. május 18. napjától az általános ügyfélfogadási rend szerint tart személyes ügyfélfogadást, és az ügyintézési időben bejelentkezés nélkül is fogadja a Tisztelt Ügyfeleket.
2020. május 08.
A megújult Újvárosi Tagóvoda épülete napelemekkel a tetőn
Befejeződött az energetikai korszerűsítés a békési Újvárosi Tagóvoda épületében. A pályázati forrásból megvalósított fejlesztés a TOP-3.2.1-16 kódszámú felhívás keretében valósult meg. Az óvoda energiafogyasztása egy éven belül már kimutathatóan is kevesebb lesz, mindemellett külső megjelenésében is esztétikusabbá vált a madárbarát óvoda épülete.
2020. május 07.
Ügyfélfogadási rend veszélyhelyzet idején a Békési Polgármesteri Hivatalban
A Polgármesteri Hivatalban a veszélyhelyzet ideje alatt is folyamatos az ügyfélfogadás minden ügytípusban, az alábbi korlátozásokkal: Az ügyintézés elsősorban telefonos tájékoztatással, elektronikus és postai levélben küldött és fogadott iratokkal folyik, továbbá lehetőség van a portán kihelyezett kérelmek elvitelére és leadására, illetve az ügyintézővel előre egyeztetett időpontokban személyes ügyintézésre.
2020. május 05.
Koronavírus-fertőzés szűrővizsgálat kutatáshoz
Tisztelt Állampolgárok! Mint ahogy azt már Önök is hallhatták, hazánk négy, orvosokat képző egyeteme kérdőíves felméréssel támogatott, vérvételes szűrővizsgálatot indít a 14 éves és annál idősebb lakosok körében május 1. és 14. között. A kutatás célja, hogy pontosan, az egész országra érvényes módon feltérképezze a koronavírus-fertőzés elterjedtségét. Békés megyében a vizsgálatok 2020. május 10-én kezdődnek a megye több pontján véletlenszerűen kiválasztott állampolgárok bevonásával.
2020. május 05.
A békési tűzoltók munkájának elismerése Szent Flórián napon
Szent Flórián napon, a tűzoltók védőszentjének napján idén nem tartottak központi rendezvényt, így a Békési Önkormányzati Tűzoltóság a békési tűzoltó állomáson tisztelgett a május 4-én megtartott világnapnak. Polgár Zoltán, Békés alpolgármestere, a helyi tűzoltóság alelnökeként elismeréseket adott át Araczki Zsolt tűzoltó parancsnokkal közösen három tűzoltónak.
2020. május 05.
Óvoda-Mentor kategóriában nyert a békési Fürkész Központi Óvoda az Országos Iskolakert-fejlesztési Program Iskolakerti Alapozó Programjának felhívásán. A pályázat célja óvodakertek kialakítása és óvoda mentori program létrehozása volt. Mindamellett, hogy az óvodások továbbra is óvodakertet művelhetnek, értékes eszközökkel és egy 30 órás ingyenes képzéssel is gazdagodott az intézmény.
2020. április 29.
Kálmán Tibor polgármester és Deákné Domonkos Julianna kulturális tanácsnok
Pályázati támogatás segítségével vadonatúj tornaszoba épült a Korona Utcai Tagóvoda részeként. Az új tornaszoba és fejlesztő szoba a gyerekek mozgás és egyéb képességeinek és egészséges életmódjának célzott fejlesztését teszi lehetővé a mai kornak megfelelő, igényes, modern környezetben.
2020. április 28.
Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő
Tisztelt Betegeink! Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy 2020. május 4-től elkezdjük a szakrendeléseken a betegellátást a /járványt megelőző/ megszokott módon és a rendes betegfogadási órarend szerint a következő ütemezésben:
2020. április 27.
Az MVM/NKM Társaságcsoport ezúton tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot az éves leolvasás változásával kapcsolatban. A koronavírus terjedésének csökkentése, valamint munkatársaink és ügyfeleink egészségének védelme érdekében március 20-tól felfüggesztettük a fogyasztásmérők személyes, helyszíni leolvasását.
2020. április 23.
Új tenisz székház
A Békési Tenisz Klub új kiszolgáló épülettel bővül, a munka várhatóan május végére fog befejeződni. A mintegy 12,5 millió forintból megépülő tenisz székház az új öltözők és zuhanyzók mellett egy beltéri közösségi térrel és egy kültéri terasszal szolgálja majd a sportág szerelmeseit.
2020. április 17.
Fogyatékkal élők
2020. március 25. napján az Emberi Erőforrások Minisztériuma Intézkedési tervet dolgozott ki a fogyatékos személyek és családjaik támogatására. Az intézkedési terv alapján kérjük, hogy amennyiben Ön segítségre szoruló fogyatékkal élő, illetve Önnek van tudomása más segítségre szoruló fogyatékkal élő személyről, jelezze az Önkormányzat felé annak érdekében, hogy a szükséges segítségnyújtás megtörténhessen. A hiteles tájékoztatás érdekében a járvánnyal kapcsolatos információt a www.koronavirus.gov.hu honlapról, valamint Békés Város hivatalos médiafelületein (www.bekesvaros.hu , Békés Város hivatalos facebook oldala, BékésTV) keressen, ill. figyelje az Önkormányzat közleményeit.
2020. április 16.
Puskaporos tó kotrása
Jelenleg is zajlanak Békésen, a Puskaporos tónál a kotrási munkálatok. A tó kitisztítása a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg. A projekt a két fontos vízgyűjtő, a Puskaporos tó és a Cigányvízláda elnevezésű területek rendezését, kikotrását teszi lehetővé.
2020. április 16.
Belvárosi fejlesztések
Városrehabilitációt célzó, környezettudatos pályázat, a „Zöld város kialakítása” keretében láthatják a lakosok az Erzsébet-liget folyamatos megújulását. Megújul a „gödör” a ligetben, és a közbiztonság növelését térfigyelő kamerák felszerelésével fokozzák a belváros több pontján.
2020. április 16.
Megkezdték a közterület fertőtlenítését
Békés település megkapta a szükséges szakhatósági engedélyeket a közterek, gyakran látogatott területek, útvonalak megelőző fertőtlenítésére. A Békés Drén Kft. felajánlotta egy nagyobb teljesítményű szórókocsi térítésmentes használatát a szükséges technikai eszközökkel a fertőtlenítési munkálatok elvégzésére. A fertőtlenítő anyag szórását a Békési Önkormányzati Tűzoltóság segítségével végzik.
2020. április 16.
Civil Ház
Energetikai korszerűsítést végeznek kilenc békési közintézményen, köztük a Hőzső utcában található Civil Ház épületén is. A modernizálás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon elnyert támogatásból valósult meg. Az érintett intézmény felújítása a napokban fejeződött be, ám látogatókat a veszélyhelyzet idején továbbra sem fogad.