A A A

Aktuális hírek

2019. október 03.
ÉRTESÍTÉS
Környezetszennyezéssel kapcsolatos információk II.
2019. október 02.
KÖZLEMÉNY
Ebzárlat és legeltetési tilalom lesz 2019. október 05-től 2019. október 25. napjáig
2019. szeptember 30.
KÖZLEMÉNY
Környezet szennyezés városunkban
2019. szeptember 30.
UEFA EURO 2020 ÖNKÉNTES PROGRAM
2019. szeptember 27.
Természetről, mesékről és sütikről az Országos Könyvtári Napokon
Idén újra csatlakozik Békés az Országos Könyvtári Napokhoz. Október 1-5. között lesznek programok a Püski Sándor Könyvtárban és a Gyermekkönyvtárban.
2019. szeptember 27.
Minden békési gyermek kaphat nevelés- és tanévkezdési támogatást
Szeptemberi ülésén újra napirendre tűzte Békés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekvédelem helyi rendszeréről önkormányzati rendeletet, és úgy határozott, hogy a nevelési és tanévkezdési támogatást kiterjeszti azokra a gyermekekre is, akik nem békési bölcsődében, óvodában, vagy általános iskolában részesülnek nevelésben, oktatásban. Az elfogadott változással tehát gyakorlatilag minden békési, bölcsődei, óvodai, általános és középiskolai jogviszonnyal rendelkező gyermek után igényelhető a támogatás.
2019. szeptember 27.
Onkológiai szakrendelés indulhat
Békés Város Képviselő-testülete, mint fenntartó, a legutóbbi ülésén megadta az hozzájárulást ahhoz, hogy a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő meglévő tárgyi és személyi kapacitásának kihasználásával egy új szakrendelést indítson be. Klinikai onkológiai ellátással bővülhet a járóbeteg szakrendelések száma a közeljövőben, amennyiben a felettes hatóság erre engedélyt ad.
2019. szeptember 27.
Kitüntetés ismeri el a szociális szféra legjobbjait
A szociális ellátásban, a rászorulók segítésében kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyeket kívánja elismerni Békés Város Önkormányzata azzal a most alapított díjjal, amelyet idén először fognak átadni november 12-én, a Szociális Munka Napja alkalmából. Az új elismerés adományozásának feltételeiről legutóbbi ülésén tanácskozott és döntött a képviselőtestület.
2019. szeptember 27.
Koncerttel ünnepli meg a Zene Világnapját a város
Sokéves hagyomány Békésen, hogy a Zene Világnapjának tiszteletére hangversenyt adnak a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskolájának tanárai. Ingyenes koncertjükre idén október 4-én, pénteken fél hattól kerül sor a zeneiskola hangversenytermében. Várják és hívják a zenebarátokat.
2019. szeptember 27.
Megünneplik az időseket Békésen
Október 1-jén, az Idősek Világnapján ünnepséget rendez a Szent Lázár Alapítvány a Önkormányzattal együttműködve a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban. A 14 órakor kezdődő ünnepségen Izsó Gábor polgármester mond beszédet, majd kitüntetéseket adnak át a helyben működő, időseket tömörítő civil szervezetek aktív tagjainak.
2019. szeptember 24.
Bursa Hungarica
2019. szeptember 24.
ÁRAMSZÜNET
2019. szeptember 20.
Az égéstermék-elvezetők tisztításával, a tüzelő- és fűtő berendezések használatával kapcsolatos közlemény