A A A

Aktuális hírek

2019. augusztus 24.
Kenyérszentelés a városközpontban, családi forgatag Dánfokon
Ünnepi beszéddel és az újkenyér megszentelésével kezdődött a Szent István-napi ünnepsorozat Békésen, az Erzsébet-ligetben. Izsó Gábor polgármester beszédében arról beszélt, hogy a nemzet küldetése mindenekelőtt a fennmaradás, ami szép, de nehéz utat jelöl ki ezer éve a magyarság számára.
2019. augusztus 13.
Szent István-napi ünnepi rendezvények
Egésznapos rendezvénnyel ünnepli Békés Város Önkormányzata a Szent István-napot, államalapításunkat. Augusztus 20-án délelőtt az Erzsébet-ligetben lesznek rendezvények, ott áldják és szegik meg az újkenyeret. Délután Dánfokra költözik a színes forgatag.
2019. augusztus 13.
Új látogatóközpont épül Dánfokon
Gőzerővel folynak Dánfokon a felújítási munkák. A „Partnerség egy jobb jövőjéért” elnevezésű nemzetközi pályázat eredményeként korábban Békés városa 802 282 eurót nyert a Nagyszalonta városával közösen megvalósítandó projektre.
2019. augusztus 13.
Már építik az óvodai tornatermet
A Korona utcai egykori KISZ-épület mellékhelyiségének bontásával megkezdték a munkálatokat a Korona utcai óvoda tornatermének építéséhez.
2019. augusztus 13.
A Madzagfalvin adják át a felújított kultúrközpontot
Befejezés előtt áll a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ korszerűsítése. Az energetikai korszerűsítés során sor került az épület nyílászáróinak kicserélésére, hőszigetelésre, a tető javítására és hőszigetelésére, valamint fűtés-korszerűsítésre és a színházterem szellőző berendezésének felújítására is.
2019. augusztus 13.
Elektronikai hulladékgyűjtés szeptemberben
Békés Város Önkormányzata a DAREH Bázis Nonprofit Zrt. együttműködésével gyűjtési akciót szervez szeptember 5-e és 7-e között, a feleslegessé vált elektronikai cikkek leadására. A cím, ahová az elektronikai hulladékot elhozhatják és leadhatják a lakosok: Szarvasi út 64/1.
2019. augusztus 09.
Választási közlemény
Tisztelt Választópolgárok! Áder János köztársasági elnök 2019. október 13. napjára tűzte ki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választását. Ugyanezen napon kerül sor a nemzetiségi önkormányzati képviselők választására is. Az a választópolgár, aki a szerepel a szavazóköri névjegyzékben, a Nemzeti Választási Iroda 2019. augusztus 23-ig értesítő megküldésével tájékoztatja őt a szavazóköri névjegyzékbe vételről.
2019. augusztus 07.
Békési Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Jogász munkakör betöltésére
2019. augusztus 04.
Emlékezés a holokauszt roma áldozataira
Többéves hagyomány Békésen augusztus 2-án megemlékezni azokról a cigány személyekről, akik a holokauszt idején, a haláltáborokban vesztették életüket. Az idei ünnepséget Békés Város Önkormányzata és a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziója szervezte meg a világháborús emlékműnél.
2019. augusztus 02.
SZÚNYOGGYÉRÍTÉS BÉKÉSEN 2019.08. 07-én és 08-án
2019. augusztus 01.
Napelemek segítségével csökkenti a város a kiadásokat
Az elmúlt években összesen 26 önkormányzati tulajdonú épületnél alakítottak ki napelemes rendszereket a Területfejlesztési Operatív Programban elnyert két pályázat segítségével. - A beruházással megközelítően húszmilliós megtakarítás érhető el évente, amit aztán más célokra, például további városfejlesztésekre fordíthatunk – mondta el Izsó Gábor polgármester a július 31-én megtartott ünnepségen, amikor a Városháza udvarán szimbolikusan átadták az energetikai korszerűsítést.
2019. július 29.
Ünnepi hulladékszállítási rend Békésen
Békés II. körzet Hulladékszállítási időpont változás
2019. július 20.
Átadták a felújított Rendelőintézetet
Pályázati forrásból elkészült a József Attila utcai Rendelőintézet külső hőszigetelése, fűtés-korszerűsítése és nyílászárócseréje. Az épületre számos napelemet is elhelyeztek. A korszerűsítés célja nem pusztán az épület külső megszépítése, hanem az energiatakarékosság, hiszen a fejlesztéssel lényegesen kevesebbe fog kerülni a fenntartása – mondta el a július 16-i átadón Izsó Gábor polgármester.