A A A

Aktuális hírek

2020. január 22.
dr. Görgényi Ernő (Gyula polgármestere), Kálmán Tibor (Békés polgármestere), Szarvas Péter (Békéscsaba polgármestere)
Tisztújító ülést tartott a Közép-békési Területfejlesztési Egyesület Békésen, ahol a három város – Békés, Békéscsaba és Gyula – településvezetői, tagjai döntöttek a tisztségek öt évre szóló betöltéséről. Megválasztották a kilenctagú elnökséget és a felügyelő bizottság tagjait is.
2020. január 22.
Kálmán Tibor polgármester, Kádasné Öreg Julianna igazgató (BVSZSZK)
Energetikai korszerűsítést végeznek kilenc békési közintézményen, köztük a Dózsa utcai Idősek Klubján és a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ Jantyik Mátyás utcai épületén is. A modernizálás pályázati forrásból és a szociális szolgáltató központ anyagi ráfordításaival valósult meg. A két érintett intézmény felújítása a napokban fejeződik be.
2020. január 22.
Kovács Ferenc ügyvezető (Alföld Ambulance Kft.) és Kálmán Tibor polgármester
Kiegyensúlyozottan látja el működési feladatait az Alföld Ambulance Kft., állapította meg Békés Város Képviselő-testülete legutóbbi soros ülésén. Megnyugtató a város vezetése számára, hogy az ügyelet az előírásoknak megfelelve, gazdaságosan, magas színvonalon végzi munkáját a lakosság szolgálatában.
2020. január 21.
Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az NKM Áramhálózati Kft. a Békés városát ellátó közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog végezni, melyek időtartamában a villamosenergia-szolgáltatás szünetelni fog
2020. január 10.
Köztemetés
Békés Város Önkormányzata ezúton tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy Békésen két temetkezési vállalkozás működik, a PENTIUM DUAL Kft. (5630 Békés, Szarvasi u. 27., képviseli: Kürti István ügyvezető) és a BÉKÉS-TEM Temetkezési Szolgáltató Kft. (5630 Békés, Piac tér 1., képviseli: Rácz Attila ügyvezető).
2019. december 23.
A Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya BE/23/11-2/2019. számú határozatában foglaltak alapján Békés város területét vaddisznókban megállapított afrikai sertéspestis betegség elsődleges előfordulása miatt afrikai sertéspestissel fertőzött területnek minősítette. A fertőzött területen elrendelt intézkedéseket BE/23/11-2/2019. számú határozat tartalmazza, mely szerint a területileg illetékes járási hivatalnak valamennyi sertéstartó telepre megfigyelési zárlatot kell elrendelnie. Részletes felvilágosítás a Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályán kérhető.
2019. december 20.
Megtárgyalta és döntött a békési képviselő-testület a piaci bérleti díjak csekély mértékű emeléséről. Idén Békés Város Önkormányzata rekonstrukciós munkálatokat hajtott végre a békési piacon, mellyel az árusok kulturált környezetben kínálhatják portékáikat. A díjtétel emelésére azért volt szükség, mert az éves bevétel nem fedezi már teljes mértékben a kiadásokat. Kálmán Tibor polgármester elmondta, ahhoz, hogy ez kiegyenlítődjön a következő évben, 10 százalékkal megemelte a piaci terület bérleti díjait a grémium.
2019. december 17.
Gyergyószentmiklósra látogatott Békés város új városvezetése
Testvértelepülésén, Gyergyószentmiklóson töltött néhány napot Békés város delegációja. A látogatás célja egyrészt a Szent Miklós Napokon való részvétel, másrészt a város új vezetésének bemutatkozása volt. A települést hivatalosan négy tagú delegáció képviselte, melyet Kálmán Tibor polgármester vezetett.
2019. december 09.
Óriási érdeklődés a városi adventi ünnepen
Az első két vasárnapon sok helyit vonzott a Békési Advent rendezvénysorozat, melyet ötödik éve szerveznek meg a Széchenyi téren felállított Város Karácsonyfájánál. Az önkormányzat kulturális intézményei mellett a szervezésbe és lebonyolításba hagyományosan bekapcsolódnak egyes civil szervezetek is, mint például a Nefelejcs Egyesület, a városvédő egyesület, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége helyi csoportja, a német kisebbségi önkormányzat, a Polgárőrség.
2019. december 04.
Kéményellenőrzés a békési társasházakban
Békés megyére vonatkozóan a 2020. évi kéményseprő ipari társasházi sormunka ütemterve alapján Békés városában 2020. január 6. és 2020. július 31. közötti időpontban kerül sor az ellenőrzésre. A sormunka ütemtervvel és a tevékenység ellátásával kapcsolat minden további információ megtalálható a www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu weboldalon.
2019. december 04.
Kálmán Tibor polgármester sajtótájékoztató keretében beszámolt arról, hogy a testülettel közösen megtárgyalták a város nagy rendezvényeinek időpontjait és programjait.
2019. december 04.
A Békési Polgármesteri Hivatal konyháján, munkanapokon házias ételekből készített napi menü igényelhető elvitelre. (Kiszállítást nem vállalnak.)
2019. december 04.
Újításként az alapkutatás, alkalmazott kutatás vagy kísérleti fejlesztés vonatkozásában igénybe vehető adókedvezmény bevezetését fogadta el Békés Város Képviselő-testülete. Napirendre került a helyi adónemek, kedvezmények mértékének meghatározásáról szóló előterjesztés a november 28-án megtartott ülésén.
2019. december 03.
4,4 millió forinttal támogatják a békési közép- és főiskolás tanulókat
Békés Város Önkormányzata tizenkét középiskolásnak ítélte oda a havi tízezer forint összegű Békési Középiskolai Ösztöndíjat. Mindemellett a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázaton harminckét tanulót részesítettek szintén havi tízezer forintos támogatásban. Mindkét támogatási formát tíz hónapon át folyósítják a diákoknak.
2019. december 02.
5 millió forint értékű eszközt nyert pályázaton a békési tűzoltóság
A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága által meghirdetett pályázatokon beszerzett eszközökkel bővült a békési tűzoltók eszközállománya. A Békési Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka, Araczki Zsolt vette át az 5,1 millió forint összértékű eszközöket a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.