A A A

Aktuális hírek

2017. március 23.
Elsősök és óvodások beiratkozása Békésen
Az első osztályosok beiratkozása Békés város általános iskoláiban a következő időpontban és helyszíneken lesz: 2017. április 20-én (csütörtökön) 8 órától és 2017. április 21-én (pénteken) 8 órától
2017. március 22.
Rekord számú pályamű érkezett a
Összesen 41 alkotó gondolta minősítésre érdemesnek színdarabját és küldte el a Békés Város Önkormányzata és a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központ által kiírt pályázatra.
2017. március 13.
Újabb, ingyenes képzési lehetőség Békésen
Ingyenes számítógépes tanfolyamok indulnak kezdők számára. Érdeklődjön személyesen a könyvtárban, vagy telefonon a 20/27-33-517-es telefonszámon.
2017. március 10.
Nyolc ország részvételével tanácskoznak az európai uniós értékekről Békésen
Mintegy nyolc ország képviselteti magát a Europe For Citizens program keretein belül megvalósuló „Közösségek hálózata a polgári kezdeményezés elemzésére az európai demokrácia mentén” projekt záró konferenciája Békésen.
2017. március 10.
Országos defibrillátor térkép létrehozása van folyamatban
Magyarországon naponta hetvenen halnak meg hirtelen szívhalálban. A hirtelen szívhalál az az állapot, amikor a szív rendkívül gyors remegése miatt a pumpáló-tevékenység megszűnik, a keringés leáll, és a létfontosságú szervek (agy, szív) vérellátás nélkül maradnak.
2017. március 10.
Idén is igényelhető a kommunális adó támogatás
A korábbi évekhez hasonlóan idén is igényelhető a kommunális adó támogatás azon személyek vagy családok esetében, akik a magánszemélyek kommunális adó fizetési kötelezettséggel összefüggésben kerülnek nehéz anyagi helyzetbe.
2017. február 27.
Áramszünet lesz Békés egyes területein
Áramszünet 2017. március 03-án Békés város egyes területein.
2017. február 24.
„Kincses Kultúróvoda” cím birtokosa lett a békési intézmény
Tizenkét óvoda nyert az idei Kincses Kultúróvoda pályázaton, köztük a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde is. Az elismerést Béres Istvánné igazgatónő vette át, dr. Hoppál Pétertől, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkárától és Závogyán Magdolna helyettes államtitkártól, a napokban rendezetett ünnepélyes átadáson, Budapesten.
2017. február 10.
A jövő digitális - tanulj meg élni benne!
Békésen 2017. február 20-án ingyenes informatikai képzés indul kezdőknek!
2017. február 10.
Nyárra elkészül a gyermekmedence
Tavasszal megkezdődnek a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő gyermekmedencéjének kivitelezési munkálatai. Izsó Gábor polgármester tájékoztatása alapján az önkormányzat idei költségvetéséből közel 22 millió forintot elkülönített erre a célra.
2017. február 10.
Idén is díjazzák a legszebb konyhakertet
Harmadik alkalommal csatlakozik Békés városa a „Legszebb konyhakertek” című országos, konyhakerteket népszerűsítő pályázathoz. A hagyományos termesztés és az ötletes, városi balkonkertészkedés is egyaránt helyet kap a versenyben.
2017. február 01.
30 éves a Gólyafészek bölcsőde
Fennállásának 30. évfordulója alkalmából ünnepséget szervezet a békési Gólyafészek Bölcsőde az év elején. 1987. január 1-én adták át Békés város harmadik bölcsődéjét, melyet sok békési a mai napig is 3. számú bölcsődeként emleget.
2017. február 01.
Középiskolai ösztöndíjat alapított az önkormányzat
Középiskolai tanulmányokat folytató fiatalok számára ösztöndíj alapításáról döntött az önkormányzat a legutóbbi testületi ülésen Békésen. A motiváció rendkívül fontos ebben az életszakaszban és a városvezetés a középiskolák szakmai munkáját és színvonalát kívánja ezzel is erősíteni.
2017. február 01.
Az idén is lesz ingyenes bérlet a gyógyfürdőben
Az elmúlt évben vezette be az önkormányzat rekreációs támogatás címén a 60 év felettiek ingyenes fürdő és uszodabérletét, mely gyorsan népszerű lett a lakosság körében.
2017. február 01.
2017 a fejlesztések éve lehet
Elfogadták a város 2017-es költségvetését az év első képviselő-testületi ülésén január 26-án. A jól kidolgozott anyagból kitűnik, hogy közel 3,6 milliárd forintból gazdálkodhat Békés ebben az évben, az önkormányzat és intézményei működőképessége biztosított lesz idén is.