A A A

Aktuális hírek

2020. február 20.
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosokat, hogy Békés Város Önkormányzata a villamos energia szolgáltatás zavartalanságát elősegítő gallyazási munkálatokat fog végezni Békésen az alábbi időpontban és helyszínen. 2020. február 26-án 8:00 és 11:00 között - Móricz Zsigmond utca Bocskai és Kert utca közötti szakaszán, - Mezei utca teljes szakaszán. Ezeken a helyeken teljes áramszünetre számíthatnak a lakosok. Megértésüket köszönjük.
2020. február 20.
Az Országgyűlés döntésének értelmében 2020. december 31. az engedély nélkül, vagy engedélytől eltérően létesített fúrt és ásott kutak bejelentésének végleges határideje. A szabályozás értelmében aki ezen időpontig nem kér fennmaradási engedélyt az engedély nélkül fúrt vagy ásott kútra, annak 2021. január 1. napját követően vízgazdálkodási bírságot kell fizetnie. A fennmaradási engedélyek megadásához szükséges tervdokumentációk elkészítését az ingatlantulajdonos az általa választott cég, vállalkozó megbízásával teheti meg az adott vállalkozó, cég saját díjszabása szerint.
2020. január 28.
Saját kosaras autóval végzi a gallyazási munkákat az önkormányzat
Januárban megkezdték a közterületen lévő fák gallyazását a szakemberek Békésen. A település elmúlt éveinek gyakorlatának megfelelően minden évben januártól március végéig, rügypattanásig van lehetőség ezeknek a munkálatoknak az elvégzésére.
2020. január 22.
dr. Görgényi Ernő (Gyula polgármestere), Kálmán Tibor (Békés polgármestere), Szarvas Péter (Békéscsaba polgármestere)
Tisztújító ülést tartott a Közép-békési Területfejlesztési Egyesület Békésen, ahol a három város – Békés, Békéscsaba és Gyula – településvezetői, tagjai döntöttek a tisztségek öt évre szóló betöltéséről. Megválasztották a kilenctagú elnökséget és a felügyelő bizottság tagjait is.
2020. január 22.
Kálmán Tibor polgármester, Kádasné Öreg Julianna igazgató (BVSZSZK)
Energetikai korszerűsítést végeznek kilenc békési közintézményen, köztük a Dózsa utcai Idősek Klubján és a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ Jantyik Mátyás utcai épületén is. A modernizálás pályázati forrásból és a szociális szolgáltató központ anyagi ráfordításaival valósult meg. A két érintett intézmény felújítása a napokban fejeződik be.
2020. január 22.
Kovács Ferenc ügyvezető (Alföld Ambulance Kft.) és Kálmán Tibor polgármester
Kiegyensúlyozottan látja el működési feladatait az Alföld Ambulance Kft., állapította meg Békés Város Képviselő-testülete legutóbbi soros ülésén. Megnyugtató a város vezetése számára, hogy az ügyelet az előírásoknak megfelelve, gazdaságosan, magas színvonalon végzi munkáját a lakosság szolgálatában.
2020. január 10.
Köztemetés
Békés Város Önkormányzata ezúton tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy Békésen két temetkezési vállalkozás működik, a PENTIUM DUAL Kft. (5630 Békés, Szarvasi u. 27., képviseli: Kürti István ügyvezető) és a BÉKÉS-TEM Temetkezési Szolgáltató Kft. (5630 Békés, Piac tér 1., képviseli: Rácz Attila ügyvezető).
2019. december 09.
Óriási érdeklődés a városi adventi ünnepen
Az első két vasárnapon sok helyit vonzott a Békési Advent rendezvénysorozat, melyet ötödik éve szerveznek meg a Széchenyi téren felállított Város Karácsonyfájánál. Az önkormányzat kulturális intézményei mellett a szervezésbe és lebonyolításba hagyományosan bekapcsolódnak egyes civil szervezetek is, mint például a Nefelejcs Egyesület, a városvédő egyesület, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége helyi csoportja, a német kisebbségi önkormányzat, a Polgárőrség.
2019. december 04.
Kéményellenőrzés a békési társasházakban
Békés megyére vonatkozóan a 2020. évi kéményseprő ipari társasházi sormunka ütemterve alapján Békés városában 2020. január 6. és 2020. július 31. közötti időpontban kerül sor az ellenőrzésre. A sormunka ütemtervvel és a tevékenység ellátásával kapcsolat minden további információ megtalálható a www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu weboldalon.
2019. december 04.
Kálmán Tibor polgármester sajtótájékoztató keretében beszámolt arról, hogy a testülettel közösen megtárgyalták a város nagy rendezvényeinek időpontjait és programjait.
2019. december 04.
A Békési Polgármesteri Hivatal konyháján, munkanapokon házias ételekből készített napi menü igényelhető elvitelre. (Kiszállítást nem vállalnak.)
2019. december 04.
Újításként az alapkutatás, alkalmazott kutatás vagy kísérleti fejlesztés vonatkozásában igénybe vehető adókedvezmény bevezetését fogadta el Békés Város Képviselő-testülete. Napirendre került a helyi adónemek, kedvezmények mértékének meghatározásáról szóló előterjesztés a november 28-án megtartott ülésén.
2019. december 03.
4,4 millió forinttal támogatják a békési közép- és főiskolás tanulókat
Békés Város Önkormányzata tizenkét középiskolásnak ítélte oda a havi tízezer forint összegű Békési Középiskolai Ösztöndíjat. Mindemellett a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázaton harminckét tanulót részesítettek szintén havi tízezer forintos támogatásban. Mindkét támogatási formát tíz hónapon át folyósítják a diákoknak.
2019. december 02.
5 millió forint értékű eszközt nyert pályázaton a békési tűzoltóság
A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága által meghirdetett pályázatokon beszerzett eszközökkel bővült a békési tűzoltók eszközállománya. A Békési Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka, Araczki Zsolt vette át az 5,1 millió forint összértékű eszközöket a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.
2019. november 26.
Fotó: GA-Pix Foto
Kálmán Tibor polgármester november 26-án írta alá azt a szerződést, amivel a település önkormányzata a Helpynet Kft. által kifejlesztett rendszerhez csatlakozott. Az okostelefonra letölthető alkalmazással Békés város lakossága saját mobiltelefonja segítségével jelentheti be észrevételeit. December hónapban teszt üzemmódba helyezik az alkalmazást, és a tervek szerint 2020. januárjában kerül teljes használatba.