A A A

Aktuális hírek

2018. március 07.
Mezőgazdasági adatfelvételt végez a KSH
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal a címjegyzékén szereplő gazdaságok számára kötelező adatszolgáltatáson alapuló mezőgazdasági adatfelvételt hajt végre, melynek terepmunkái 2018. március 1-je és április 16-a között zajlanak.
2018. március 07.
Békés Megyei Kormányablakok ügyfélfogadási ideje
Békés Megyei Kormányhivatal által eljuttatott Békés Megyei Kormányablakok ügyfélfogadási idej a csatolt dokumentum alapján elérhető.
2018. március 01.
Megválasztották a könyvtár igazgatóját
A képviselő- testület újabb öt évre Erdősné Sági Máriát nevezte ki a Békés Városi Püski Sándor Könyvtár igazgatói posztjára.
2018. március 01.
Szauna épül a gőzkabin mellett
Finn szauna építését tervezi a „Békési Fürdőért” Közhasznú Közalapítvány a Békési Uszoda és Gyógyfürdő területén.
2018. február 28.
Egy lélekemelő Arany emlékműsor margójára
Egy igazán lélekemelő előadói est részesei lehettek mindazok, akik kedden este úgy döntöttek, hogy dacolva az otthonmarasztaló téli időjárással megnézik a neves színművészek közreműködésével meghirdetett „Arany-emlék” című irodalmi műsort a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központban.
2018. február 26.
Tej- és gluténmentes ételek
Tej- és gluténmentes ételek készítése címmel tart előadást és gyakorlati bemutatót Csarnai Erzsébet élelmiszermérnök.
2018. február 26.
Arany-emlékest neves színművészekkel
Február végén nagy költőnk, Arany János emlékéve előtt tisztelegve „Arany-emlék” címmel, egy életrajzi elemekkel, versekkel, balladákkal, zenei aláfestéssel gazdagított irodalmi műsor megtekintésére invitáljuk a kedves békési lakosokat.
2018. február 26.
III. BÉKÉS MEGYEI KI-MIT-TUD? tehetségkutató verseny
A KI-MIT-TUD? verseny célja: felkutatni a térségben élő tehetségeket és a zsűri által kiválasztott legrátermettebbeknek lehetőséget kínálni szélesebb közönség előtti bemutatkozásra.
2018. február 26.
A nyomok a színpadon „Az egérfogó”-hoz vezetnek
Áprilisban a 2017/2018-as Madzagos Színházbérlet utolsó előadásaként a Veres 1 Színház bemutatásában Békésre érkezik a „Színháztörténelem leghosszabb ideje futó darabja” címet is birtokló Agatha Christie krimi, „Az egérfogó”.
2018. február 26.
Megfelelő módon gallyazzák vissza a fákat
2018. január hónaptól, az NKM Áramszolgáltató Zrt. (korábban: DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Zrt.) által végeztetett, Békés város bel- és külterületén a légvezetékeket veszélyeztető fás szárú növények gallyazási munkálataival kapcsolatosan több lakossági panasz is érkezett, a nem megfelelő, illetve nem esztétikus munkavégzésre.
2018. február 13.
Tájékoztatás díjhátralékok beszedéséről
Magyarország Kormánya a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt (a továbbiakban NHKV Zrt.) létrehozásával a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzését, a hatékony hulladékgazdálkodási rendszer kialakítását, továbbá a magyar és uniós környezetvédelmi szabályok maradéktalan érvényesítését tűzte ki célul.
2018. február 06.
Meghosszabbították a határidőt
Békés Város Önkormányzata vissza nem térítendő természetbeni támogatásként szenet biztosít a Békés városban lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező, és életvitelszerűen ténylegesen ott tartózkodó személy részére, aki
2018. január 24.
Időpontra lehet hívni a kéményseprőket a családi házakhoz
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2018. január elsejétől a családi házban (egylakásos ingatlanban) élők a nekik alkalmas időpontra kérhetik a kéményseprést, illetve az ellenőrzési munkákat. A szolgáltatás igénylése ezekben az esetekben nem kötelező, de a biztonság érdekében javasolt.
2018. január 24.
Legjobbak között a békési intézmény
A Magyar Kultúra Napja alkalmából a Zenekadémián tartott ünnepség keretében adta át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a Minősített Közművelődési Intézmény Címeket és a Közművelődési Minőség Díjat, valamint a Csokonai-díjakat.
2018. január 03.
Szénnel segítjük a nehéz helyzetben élőket
Békés Város Önkormányzata vissza nem térítendő természetbeni támogatásként szenet biztosít a Békés városban lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező, és életvitelszerűen ténylegesen ott tartózkodó személy részére, aki