A A A

Aktuális hírek

2022. december 23.
Megújultak a békési református templom nyílászárói
A Békési Református Egyházközség EEÖR-KP-1-2021/1-000527 azonosító számmal benyújtott, „A békési református templom nyílászáróinak felújítása, szükség szerinti cseréje” című támogatásának felhasználása a támogatási kérelemben benyújtott tervek, elképzelések szerint valósult meg.
2022. december 13.
Kéményellenőrzés a békési társasházakban 2022. január 25-től
Békés városában 2023. január 9-től végzik a kémények ellenőrzését a társasházakban, az ellenőrzési munkák elvégzésére 2023. november 30-ig a békési társasházak mindegyikében sort kerítenek.
2022. december 08.
A Békési Rendőrkapitányság tájékoztatója - körzeti megbízott
A Békési Rendőrkapitányság Békés város körzeti megbízottjának adatlapját ezúton közzéteszi.
2022. november 16.
Pótösszeírás - népszámlálás - BÉKÉS
Ha még nem vett részt a népszámlálásban, jelentkezzen a Békési Polgármesteri Hivatalban 2022. november 21. és 28. között!
2022. november 10.
KSH gazdasági összeírás 2022
A gazdáknak a növénytermesztésről, az állattenyésztésről, a mezőgazdasági tevékenységet végző munkaerőről, illetve a beruházásokkal és a termeléssel összefüggő ráfordításokkal kapcsolatban kell adatokat szolgáltatniuk.
2022. október 01.
Széchenyi 2020
A Békés Város Önkormányzata 5,9 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert olyan programok megvalósítására, amelyek hatással vannak a hagyományos tevékenységekre épülő gazdaságfejlesztésre a TOP-7.1.1-16-H-123–06 azonosító számú, Közösségi gazdasággal kapcsolatos fejlesztésekhez kapcsolódó programok támogatása című felhívásra benyújtott pályázatával. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.
2022. szeptember 14.
Kreatív rajzpályázat óvodások számára „Hangold össze!” címmel
Békés Város Önkormányzata Európa legnagyobb közlekedési környezetvédelmi kampányához csatlakozva kreatív rajzpályázatot hirdet óvodások számára „Hangold össze!” címmel.
2022. május 27.
Helyi autóbusz menetrend változás Békésen
A VOLÁNBUSZ Zrt. kérte majd elfogadta Békés Város Képviselő-testületének döntését a helyi autóbusz menetrend változásaival kapcsolatban. A VOLÁNBUSZ Zrt. által kért változások várhatóan 2022. szeptember 1. napjától lépnek életbe tekintettel arra, hogy az érintett autóbuszjáratok iskolai előadási napokon közlekednek.
2022. április 11.
Az FGSZ Földgázszállító Zrt. Földgázszállító Régiója fáklyázással járó karbantartási munkát végez a Kamut-Békés DN100 gázvezeték rendszeren.
2022. március 02.
Emlőszűrés
Ma Magyarországon a daganatos megbetegedések miatti halálozás a szív és érrendszerit követően a második leggyakoribb halálok.
2022. február 25.
Munkaerő-felmérést és háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvételt végez a KSH az elkövetkező hetekben.
2022. február 21.
Kiemelt kamatozású Babakötvény
Legjobb gondoskodás gyermekéről a Start-számlán elhelyezett, kiemelt kamatozású Babakötvény Start-számlát 2012 októberétől kizárólag a Magyar Államkincstárban lehet nyitni, és az állam által a gyermek számára biztosított 42.500 forintos életkezdési támogatást a Kincstár automatikusan Babakötvénybe fekteti.
2022. február 21.
Az MVM Démász Áramhálózati Kft. arra törekszik, hogy a villamosenergia-szolgáltatás folyamatos és zavartalan legyen. A villamosenergia-hálózaton fellépő üzemzavarok jelentős részét a villamos hálózat biztonsági övezetét elérő fák és a hálózatba benyúló ágak okozzák. Ezért nélkülözhetetlen a villamos hálózat biztonsági övezetének tisztán tartása, a növényzet biztonsági ritkítása, ami a hatályos törvényi rendelkezések értelmében az ingatlantulajdonos kötelessége.
2022. február 08.
Kitüntetési javaslatokat vár Békés Város Önkormányzata
Április 15-én Békés a várossá nyilvánításának 49. évfordulóját ünnepli. Békés Város Önkormányzata ez alkalomból ismét át kívánja adni kitüntetéseit: a „Békés Város Díszpolgára” címet, a „Békés Városért” kitüntetést az arra érdemes személynek, valamint a „Civilek a Városért” elismerő címet a tevékenységükkel kimagasló érdemeket szerző civil szervezeteknek.
2022. február 08.
Az enyhülő időjárás miatt növekszik a szabadtéri tűzesetek keletkezésének veszélye. A szabadtéri tűz kialakulásának különösen kedvez a most következő időszak, hiszen a még száraz növényi részek könnyen lángra kapnak, a szeles időben pedig a legkisebb tűz is gyorsan tovább terjedhet.