A A A

Aktuális hírek

2021. április 15.
Megszületett a „Békési Termék” Védjegy logópályázat eredménye
A „Békési Termék” Védjegy Bizottság a napokban választotta ki a logópályázatra beérkezett munkák közül azt, amelyik rövidesen a városunkban előállított termékek minőségét, megbízhatóságát jeleníti majd meg.
2021. április 13.
Kálmán Tibor polgármester, Barta István Zoltán és Polgár Zoltán alpolgármester
Kálmán Tibor polgármester Békés Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottságának új tagjává választotta Barta István Zoltán békési vállalkozót.
2021. április 06.
Központi Statisztikai Hivatal
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Békés településen a korábbi évek gyakorlata szerint önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre. Az összeírási munkát a KSH megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik.
2021. március 30.
Vegyszeres gyomirtást végeznek a MÁV vasútvolnala mentén
A MÁV Zrt. Pályavasúti Területi Igazgatóság Miskolc Területi Zöldkarbantartási Egysége ezúton értesíti a Tisztelt Lakosságot, különös tekintettel a vasút környékén lakókat, hogy vegyszeres gyomirtást végez 2021. április 12-én, a Békés közigazgatási területén lévő vasútszakasz mentén. A várható munkakezdés 7.00 óra, befejezése a napi munkaprogram teljesítése.
2021. március 24.
Lomtalanítás Békésen április 17-én és április 24-én
A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. tisztelettel tájékoztatja Önöket, hogy társaságunk Békésen: - 2021. április 17- én szombaton, az I. körzetben, - 2021. április 24-én szombaton a II. körzetben lomtalanítási napot tart.
2021. március 18.
Ebzárlat és legeltetési tilalom Békés megyében 2021. március 27-április 16.
Ecsegfalva, Szarvas és Békésszentandrás települések kivételével Békés megye közigazgatási területére vonatkozóan, így Békés településen is 2021. március 27 – április 16. között ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el a Békés Megyei Kormányhivatal.
2021. március 09.
DAREH Bázis Zrt.
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot a vésztői hulladékgyűjtő udvar nyitva tartási rendjéről.
2021. március 08.
Áramszünet
Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az NKM Áramhálózati Kft. a Békés városát ellátó közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog végezni, melyek időtartamában a villamosenergia-szolgáltatás szünetelni fog.
2021. március 04.
Mint arról ősszel beszámoltunk, a Belügyminisztérium a települési önkormányzati feladatokra 181 millió forint támogatást nyújtott a városnak. Ebből 120 millió forintot a település számos körzetét érintő utcáinak aszfaltozására fordítanak, 61 millió forintból pedig középületek felújítását valósítják meg. Mindemellett egy másik pályázati forrásból, teljes hosszában megújul a belváros egyik legfrekventáltabb utcája, a Karacs Teréz utca útburkolata és járdája, melyre közel 40 millió forint támogatást nyert Békés Város Önkormányzata.
2021. március 01.
A Kormány a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelettel 2020. november 4.-ei hatállyal, tekintettel a koronavírus járványra, Magyarország egész területére kihirdette a veszélyhelyzetet.
2021. március 01.
Tekintettel a koronavírus járvány alakulására a Polgármesteri Hivatal 2020. november 11. napjától személyesen csak halaszthatatlan ügyekben és előzetes bejelentkezés után fogadja az ügyfeleket. A veszélyhelyzetet Magyarország Kormánya 2021. május 23. napjáig meghosszabbította. A rendkívüli, szigorú korlátozási intézkedések 2021. március 16. napjáig vannak érvényben.
2021. február 24.
DAREH Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.
A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. tisztelettel tájékoztatja Önöket, hogy Békésen - a március 15-i nemzeti ünneptől függetlenül, a kommunális (vegyes) és a zöldhulladék gyűjtése a megszokott rend szerint történik.
2021. február 12.
plakat-kep
Békés Város Önkormányzata és a Békési Kisgazdakör közösen nyílt pályázatot hirdet egyéni és szakmai alkotók, illetve alkotóközösségek számára a „Békési Termék” védjegy logójának megtervezésére.
2021. február 03.
A Fáy utcában épülő munkacsarnok látványterve
Az előkészítő munkálatokkal és tereprendezéssel megkezdődött a Fáy utcában a békési kézilabda munkacsarnok közel 1,1 milliárd forintos állami forrásból történő építése a napokban. A beruházás enyhíti a békési sportlétesítmények zsúfoltságát, valamint fő céljának megfelelően az utánpótlás-nevelést is segíti majd.