A A A

Aktuális hírek

2018. szeptember 21.
Szeptemberen elkezdődhet a piac felújítása
Hamarosan kezdetét veszi a békési piac eddigi legnagyobb volumenű fejlesztése. Sikeresen lefolytatott közbeszerzési eljárást követően a napokban megtörtént a kivitelező kiválasztása.

A munkaterület átadásra szeptember végén kerül sor és a felújítási munkálatok is megkezdődhetnek egyidejűleg. Az önkormányzat 12 darab nyitott árusítóhellyel és ezzel együtt 48 asztallal bővíti a békési piac befogadóképességét. A 250 millió forintos uniós beruházás során külön épületben kapnak még helyet az egyenként 33,5 négyzetméter nagyságú tej- és húsárusító pultok, emellett térburkolatot kap a piaci terület egy része. A piacot körülvevő kerítés és a csapadékelvezető rendszer is felújításra kerül, illetve a beruházás során ivókutat és akadálymentesített illemhelyet is kialakítanak. A  fejlesztést érintő program részeként egy hűtőház is kialakításra kerül a Csabai úton, ide a termelők beszállíthatják a megtermelt zöldségeket, gyümölcsöket.

A zökkenőmentes megvalósítás érdekében az önkormányzat, a piacfelügyelet és a kivitelező részéről egyaránt folyamatos egyeztetések kísérik a lebonyolítást.