A A A

Aktuális hírek

2019. szeptember 27.
Minden békési gyermek kaphat nevelés- és tanévkezdési támogatást
Szeptemberi ülésén újra napirendre tűzte Békés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekvédelem helyi rendszeréről önkormányzati rendeletet, és úgy határozott, hogy a nevelési és tanévkezdési támogatást kiterjeszti azokra a gyermekekre is, akik nem békési bölcsődében, óvodában, vagy általános iskolában részesülnek nevelésben, oktatásban. Az elfogadott változással tehát gyakorlatilag minden békési, bölcsődei, óvodai, általános és középiskolai jogviszonnyal rendelkező gyermek után igényelhető a támogatás.

A támogatás összege bölcsődés, óvodás gyermekek esetében egyszeri 5.000 forint készpénz gyermekenként, általános iskolás gyermekek esetében 10.000 forint készpénz gyermekenként, középiskolás gyermekek esetében 12.000 forint készpénz gyermekenként.

A békési bölcsődében, óvodában és általános iskolában, valamint a békési középiskolákban nevelési vagy tanulói jogviszonyban álló békési gyermekek esetében a támogatás folyósítása már megtörtént, vagy folyamatban van.

Fontos, hogy a nem Békésen található bölcsődében, óvodában, általános és középiskolában nevelkedő gyermekek esetében az igényléshez a szülőknek nyilatkozatot kell kitölteniük! A nyilatkozatot letölthetik a www.bekesvaros.hu honlapról, vagy átvehetik és benyújthatják ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztályán a 36-os és a 37-es irodában. A nyilatkozathoz csatolni kell az intézményi (tanulói) jogviszony fennállásáról szóló igazolást (iskolalátogatási bizonyítványt). A nyilatkozat benyújtásának határideje legkésőbb október hó 15. napja, mely jogvesztő határidő. A támogatás kifizetésére a Polgármesteri Hivatalban kerül sor november 30. napjáig, melyről külön értesítést fogunk mindenkinek küldeni.

Képünk illusztráció.