A A A

Aktuális hírek

2019. október 31.
Letette a hivatali esküt az új városvezetés
Október 29-én megtartotta alakuló ülését a legutóbbi választáson a szavazóktól bizalmat kapott új békési városvezetés. Letette a hivatali esküt Kálmán Tibor, Békés új polgármestere, a tizenegy tagú képviselő-testület, valamint a bizottságok külsős tagjai. Az ülésen két társadalmi megbízatású alpolgármestert választottak a képviselők közül. A jövőben Polgár Zoltán és Vámos Zoltán töltheti be ezt a tisztséget.

Az ülés kezdetén Palatinus Pál, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette az október 13-i helyhatósági választások békési eredményét, melynek értelmében a 43,27 százalékos részvétel mellett a szavazatok közel 47 százalékával a polgármesteri tisztséget Kálmán Tibor, a Fidesz-KDNP-Jobboldali Összefogás Békésért Polgári Kör jelöltje nyerte el.

A nyolc választókerültben a következő személyek kaptak bizalmat: Vámos Zoltán, Polgár Zoltán, Balog Zoltán, Deákné Domonkos Julianna, Kálmán Tibor, Csibor Géza, Mucsi András (mindannyian a Fidesz-KDNP jelöltjei) és Rácz Attila (Békési Ipartestület). Kompenzációs listáról képviselői helyet szerzett még Juhos János (Békési Ipartestület), Molnár Gábor (MSZP) és Földesi Mihály (Mi Hazánk Mozgalom). Amint a Helyi Választási Bizottság elnöke elmondta, a választással kapcsolatban panasz nem érkezett hozzájuk, a szavazás eredményes és törvényes volt. A képviselők és a polgármester ezután letették a hivatali esküt.

Később titkos szavazással választották meg a két társadalmi megbízatású alpolgármestert, akiknek személyére a polgármester tett javaslatot. A szavazatok többségével Polgár Zoltán és Vámos Zoltán lehet a következő öt évben Békés alpolgármestere. Kálmán Tibor általános helyettese Polgár Zoltán lesz.

Fotók: Gazsó János.