A A A

Aktuális hírek

2019. november 15.
Tájékoztatás sertéstartók részére

 

Felhívjuk a Tisztelt lakosság figyelmét, hogy 2019. november 15. és november 29. között Önkormányzatunk sertésösszeírást végez a településen. Kérünk minden sertéstartó gazdát, hogy a fent megadott időszakban személyesen fáradjon be a Békési Polgármesteri Hivatal 30. számú irodájába hétfő-kedd-csütörtöki napokon 8 és 16 óra, szerdai napon 8 és 18 óra, pénteki napon 8 és 14 óra között, ahol egy kérdőív kitöltésével valósul meg

az adatszolgáltatás, ami minden sertéstartó részére kötelező!

 

Ezúton tájékoztatjuk továbbá, hogy az Országos Főállatorvos 2/2019-es Határozata értelmében településünkön a sertések összeírását el kell végezni. Az összeírással a hatóság munkáját fogjuk elősegíteni és annak célja kizárólagosan csak az, hogy a Határozatban foglalt adminisztratív intézkedésnek eleget tegyünk.  Amennyiben a sertésösszeírásban részt vesz és a kitöltött kérdőívet aláírásával igazolja, bármilyen bejelentési kötelezettség alá tartozó sertésbetegség esetleges előfordulása esetén jogosulttá válhat az állami intézkedés keretében leölt állatainak 100%-os kártalanítására.

 

Kérjük, hozzák magukkal ezt a tájékoztató levelet, melyen igazoljuk, hogy az adatszolgáltatást teljesítette.

 

Kérünk minden sertéstartót, hogy mind a saját, mind a közösség érdekében az nyilatkozatával segítse a település sertésállományának teljeskörű felmérését.