A A A

Aktuális hírek

2020. július 07.
Új képviselő a roma önkormányzatban
Július másodikán ülésezett a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat, ahol letette a képviselői esküjét Mohácsi Gyuláné – tudtuk meg Kovács Gusztáv elnöktől.

 

A képviselő-testület mind az öt képviselője jelen volt az ülésen, amelynek elején Palatinus Pál, a Helyi Választási Bizottság elnöke adott tájékoztatást arról, hogy lemondás miatt megürült egy mandátum, amelyet a soron következő legtöbb szavazatot kapott jelölt, Mohácsi Gyuláné (CÖCE) vehetett át. A mandátumot a jelölt elfogadta, így ma a nemzetiségi önkormányzat képviselő-testületi ülésén letette a képviselői esküjét.

Döntöttek a képviselők arról, hogy augusztus 8-án roma nemzetiségi napot rendeznek Békésen, amelynek keretében gasztronómiai és zenei programokra kerül sor. A költségek fedezetét a képviselők a költségvetés terhére megszavazták. Ugyancsak döntöttek arról, hogy kiírják a Békési Cigányságért Díj pályázatát. Szeptember 15-ig tehetnek városi magánszemélyek, intézmények, egyesületek javaslatot olyan személyre, aki szerintük sokat tett a városi cigányságért. A felterjesztettek közül az októberi ülésen választják ki a legméltóbbat a képviselők.