A A A

Aktuális hírek

2022. szeptember 14.
Kreatív rajzpályázat óvodások számára „Hangold össze!” címmel
Békés Város Önkormányzata Európa legnagyobb közlekedési környezetvédelmi kampányához csatlakozva kreatív rajzpályázatot hirdet óvodások számára „Hangold össze!” címmel.

Idén szeptember 16. és 22. között huszonegyedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre egyre népszerűbb Magyarországon. Bár  2020-ban  a COVID-19  világjárvány miatt elrendelt  biztonsági  korlátozások nem kedveztek a Mobilitási Hét prograjainak, ekkor csupán 39 hazai önkormányzat csatlakozott a  kampányhoz, tavaly már 238 hivatalosan regisztrált település szervezett rendezvényeket.

A kampány egy összeurópai kezdeményezés része, amely kifejezetten az ésszerű közlekedés gazdaságnövelő hatásaira helyezi a hangsúlyt. A közlekedését felelős tárca régóta azon dolgozik, hogy a kerékpárutak folyamatos építésével, a közösségi és az elővárosi közlekedés szolgáltatásainak fejlesztésével  hozzájáruljon ehhez a fontos célhoz.

Az idei év mottója: "Hangold össze"

A békési Mobilitási Hét programjai között megtalálható lesz a népszerű Bringás reggeli, továbbá figyelemfelhívó akciók és egyéb programok a környezettudatos és biztonságos közlekedés népszerűsítése érdekében.