A A A

Aktuális hírek

2022. december 23.
Megújultak a békési református templom nyílászárói
A Békési Református Egyházközség EEÖR-KP-1-2021/1-000527 azonosító számmal benyújtott, „A békési református templom nyílászáróinak felújítása, szükség szerinti cseréje” című támogatásának felhasználása a támogatási kérelemben benyújtott tervek, elképzelések szerint valósult meg.

 

Az elsődleges cél a templom korábbi felújításaiból kimaradt nyílászárók felújítása, szükség szerinti cseréjének elvégzése volt a Békés, Széchenyi tér 21. számú épületen. A békési gyülekezet tagjai a templom elsődleges használói, akik számára komfortosabbá válik a templom épülete, a fűtés szempontjából költséghatékonyabbá válik a templom rezsiköltsége. Az Örökségvédelmi Hivatal által korábban elfogadott és jóváhagyott terv alapján újult meg a békési református templom épülete. A beruházás rövid távú eredményeként a nyílászárók modern, a mai kornak megfelelő, költséghatékony rezsit biztosító nyílászárók lettek a cserék és javítások által, hosszú távú eredményeként pedig több évtizedre biztosítva van a megfelelő műszaki állapot.  

A kivitelezés során 35 db fa kültéri nyílászáró (ablak) valamint 5 db fa kültéri nyílászáró (bejárati ajtó) felújítása, szükség esetén a formai elemek cseréje történt meg a restaurátori terv alapján.