A A A

Aktuális hírek

2018. február 26.
Megfelelő módon gallyazzák vissza a fákat
2018. január hónaptól, az NKM Áramszolgáltató Zrt. (korábban: DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Zrt.) által végeztetett, Békés város bel- és külterületén a légvezetékeket veszélyeztető fás szárú növények gallyazási munkálataival kapcsolatosan több lakossági panasz is érkezett, a nem megfelelő, illetve nem esztétikus munkavégzésre.

A probléma orvoslására Békés város megkereste az NKM Áramszolgáltató alvállalkozóját, akit tájékoztattunk a felmerült problémákról. Az ügyben megbízott kollégák, Békés város főkertésze, illetve a megbízott alvállalkozó a közös városi bejárás során megállapította, hogy az érintett fák nem megfelelően lettek visszavágva. A főkertész szakmai véleményezése után, a munkálatokat végzők újra kivonulnak a területekre és a már megfelelő módon gallyazzák vissza a fákat.

Felhívjuk a Tisztelt lakosság figyelmét, hogy némely faegyedeknél a visszavágás drasztikusnak tűnhet, azonban a tavaszi lombfakadáskor a növények ki fognak hajtani.

További tájékoztatásul közöljük, hogy a levágott növényi részekkel, igény szerint az érintett ingatlan tulajdonosa szabadon rendelkezhet, de a tevékenységgel egy időben, illetve azt követően az illetékes kollégák a nyesedéket/gallyakat el fogják szállítani.

A munkálatokkal járó esetleges kellemetlenségért szíves türelmüket kérjük!