A A A

Aktuális hírek

2019. július 15.
Közösen az illegális szemétlerakás ellen
Békés Város Önkormányzata közös cselekvésre hívja az állampolgárokat, hogy együttes erővel felszámoljuk az illegális szemétlerakási helyeket. Békés legyen és maradjon tiszta és rendezett. Ez a célja a most indított felvilágosító kampánynak. Ugyanis az utóbb időben nagyon elszaporodott az illegális hulladék elhelyezése városunkban. Főleg a zártkertek bejáratánál figyelhető meg kritikus állapot.

Példaként említhető a Malomasszonykert, a Nagykert, a Jégvermi kert, a Szécsénykert-Nevelő utca, néhány városközpontban lévő hulladékgyűjtő-sziget környéke, és a sor sajnos folytatható. Ennek az oka a hanyagság, nemtörődömség mellett sok esetben a tájékozatlanság is lehet.

Sokan nem tudják például, hogy nem szükséges a többlet kommunális hulladékot titokban, mindenféle zsákokban elhelyezni a város különböző helyein. A többlet kommunális hulladékot el lehet helyezni a saját kukánk mellé a Békési Kommunális Szolgáltató (BKSZ) telephelyén vásárolt, megfelelő jelzéssel ellátott, 120 literes zsákokban, melyeket hulladékszállításkor el fogják vinni. Érdeklődni és vásárolni lehet a BKSZ központjában (Verseny utca 4. szám, telefon: 66/411-174).

Sokszor keletkezik annyi szelektív hulladék is, hogy már nem fér a kukába vagy a gyűjtőszigetre. A többlet szelektív hulladékot a Szarvasi út 64. szám előtti tárolóedényekben ingyen el lehet helyezni. Ne a gyűjtőszigetek környékét „díszítsük fel” vele!

Hamarosan további felvilágosító anyagokat, megoldási lehetőségeket fogunk eljuttatni a lakossághoz. Addig is kérjük, hogy jelentsék a BKSZ telefonszámán (66/411-174), ha kirívó illegális hulladékelhelyezést tapasztalnak.

Békés Város Önkormányzata

A felvételen illegális szemétlerakóhely látható Békés belterületén. Sajnos többfelé látni hasonlót. Fotó: Gazsó János.