A A A

Aktuális hírek

2019. július 20.
Átadták a felújított Rendelőintézetet
Pályázati forrásból elkészült a József Attila utcai Rendelőintézet külső hőszigetelése, fűtés-korszerűsítése és nyílászárócseréje. Az épületre számos napelemet is elhelyeztek. A korszerűsítés célja nem pusztán az épület külső megszépítése, hanem az energiatakarékosság, hiszen a fejlesztéssel lényegesen kevesebbe fog kerülni a fenntartása – mondta el a július 16-i átadón Izsó Gábor polgármester.

Hozzátette, hogy a városvezetés büszke a szakrendeléseire, amelynek az elöregedő városi és környékbeli népességet figyelembe véve különösen nagy jelentőséget tulajdonít. A polgármester megköszönte a háziorvosok, a szakorvosok és a betegek türelmét, mellyel az elhúzódó felújítást végigkísérték, továbbá köszönetet mondott Erdélyi Imola igazgatónak, aki a menedzselte a korszerűsítési folyamatokat.

Dankó Béla országgyűlési képviselő a kormányzat céljairól beszélt. Céljuk egyrészt az egészségügyi intézményrendszer fejlesztése, az orvosok és más szakemberek itthon tartása, továbbá az egészségügyi szolgáltatások és a kiszolgáló épületek korszerűsítése, modernizálása. Másrészt a kormányzat komoly célokat tűzött ki a környezetvédelem, klímavédelem területén, a megújuló energia bővítésében és a károsanyag-kibocsátás csökkentésében. Mindezen célokhoz is illeszkedik a békési Rendelőintézet korszerűsítése, mellyel magasabb szintű szolgáltatást lehet helyben elérni, kényelmesebb és korszerűbb közegben – fogalmazott Dankó Béla.

A felvételen a szalagátvágás pillanata. Balról jobbra Dankó Béla országgyűlési képviselő, Erdélyi Imola igazgató és Izsó Gábor pogármester. Fotó: Gazsó János.