A A A

Aktuális hírek

2019. augusztus 01.
Napelemek segítségével csökkenti a város a kiadásokat
Az elmúlt években összesen 26 önkormányzati tulajdonú épületnél alakítottak ki napelemes rendszereket a Területfejlesztési Operatív Programban elnyert két pályázat segítségével. - A beruházással megközelítően húszmilliós megtakarítás érhető el évente, amit aztán más célokra, például további városfejlesztésekre fordíthatunk – mondta el Izsó Gábor polgármester a július 31-én megtartott ünnepségen, amikor a Városháza udvarán szimbolikusan átadták az energetikai korszerűsítést.

A beruházás fontos egészségügyi, szociális, oktatási-nevelési, valamint sportcélú és kulturális közintézményeket érintett. Példaként említhető a Rendelőintézet, a fürdő épülete, a fogászat épülete, az orvosi ügyelet épülete, hajléktalanszállók, a sporttelep, a csónakház, több óvodai, bölcsődei és iskolaépület, valamint a kulturális központ. A két pályázatból megvalósult beruházás összértéke mintegy 256 millió forint, melyből 10 érintett épületnél az elavult világítási elektromos rendszer felújítása is megvalósulhatott.

Izsó Gábor polgármester köszöntet mondott a beruházást segítőknek, köztük a békési kivitelezőknek, Kálmán Tibor alpolgármesternek és Dankó Béla országgyűlési képviselőnek. Hasonló energetikai megtakarítást eredményező fejlesztés még további kilenc önkormányzati épületnél folyamatban van.

A fényképen Dankó Béla országgyűlési képviselő és Izsó Gábor polgármester a napelemes rendszerek átadásának ünnepségén a Városháza udvarán. Fotó: Gazsó János.