A A A

Aktuális hírek

2019. szeptember 11.
Átadták a korszerűsített kulturális központot
Mintegy 200 millió forintnyi Európai Uniós pályázati forrásból készült el az utóbbi hónapokban a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ Jantyik Mátyás utcai épületének energetikai korszerűsítése. A beruházás átadójára a Madzagfalvi Napokon került sor.

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére összesen 395 millió forintot nyert el a városvezetés pályázata, a pénzből a rendelőintézet és a kulturális központ fejlesztése valósult meg. Amint Kálmán Tibor alpolgármester elmondta, a kulturális központnál elvégzett munkákkal mérnöki számítások szerint évente 20 millió forint takarítható meg. Kicseréltek 279 ablakot, 13 ajtót, 2000 m2-en falszigetelés, 1970 m2-en tetőszigetelés zajlott. Szokatlan építészeti megoldásai miatt a munkák javát belülről kellett elvégezni, amely nem kis kihívás elé állította a kivitelezőket – ismertette Izsó Gábor polgármester.

A felvételen a nemzeti színű szalag ünnepélyes átvágásnak pillanata. Kálmán Tibor alpolgármester és Izsó Gábor polgármester. Fotó: Gazsó János.