A A A

Aktuális hírek

2020. március 16.
A Békési Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadásáról veszélyhelyzet idején
Tisztelt Békési Lakosok! Tisztelt Ügyfeleink! A tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása érdekében kihirdetett jogszabályok, illetve a már helyben meghozott intézkedések mellett, a békési lakosok egészségének védelme érdekében az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket. A Békési Polgármesteri Hivatal – a tiltó, vagy korlátozó jogszabályok meghozataláig – továbbra is a megszokott rendben tart ügyfélfogadást, de kérjük, hogy az esetleges fertőzések elkerülése érdekében személyesen csak a halaszthatatlan, rendkívüli ügyek miatt jelenjenek meg a Hivatalban.

 

A halasztható ügyek – pl. rekreációs támogatás, kommunális adó támogatás igénylése, kutakkal kapcsolatos ügyintézés, esküvő bejelentése, birtokvédelem, hagyatéki leltár stb. – miatt a veszélyhelyzet megszűntéig – előzetes bejelentés nélkül – személyesen ne jelenjen meg a Hivatalban.

Kérjük a Tisztelt ügyfeleket, hogy ügyeik intézése során – amelyekben ez lehetséges – részesítsék előnyben a telefonon, e-mailben, az ASP rendszerben vagy E-papír szolgáltatáson történő ügyintézést. Az ügyleírásokat a www.bekesvaros.hu honlapon megtalálják.

Jelen utasítás értelmében, egy irodában egyszerre csak egy fő ügyfél tartózkodhat, kivéve azokat az eseteket, amikor csak együttesen lehet ügyet intézni (p. házasságkötéssel kapcsolatos ügyintézés). Ügyfélfogadási időn kívül az ügyintézés nem megengedett, lehetetlen.

 

A személyes ügyintézés – az esetleges újabb jogszabályok kiadásáig – az alábbiak szerint történik:

A portaszolgálatnál minden ügyfél jelezni köteles milyen ügyben érkezett a Hivatalba. A hosszabb várakozás nem a folyóson, irodában, hanem minden esetben a szabad levegőn történik. Kérjük, hogy gyermeket, rokont, ne hozzanak magukkal!

Intézkedéseink célja ügyfeleink és munkavállalóink egészségének védelme, a szolgáltatásaink fenntarthatóságának biztosítása.

 

Kísérjék figyelemmel a hivatalos tájékoztatóinkat, és a www.koronavirus.gov.hu oldalt.

 

Kérjük ügyfeleink megértését, türelmét, együttműködését!

 

Békés, 2020. március 16.

 

 

                            Kálmán Tibor                                     Tárnok Lászlóné

                             polgármester                                            jegyző