A A A

Aktuális hírek

2020. április 17.
Tájékoztatás fogyatékkal élő békési lakosok részére
2020. március 25. napján az Emberi Erőforrások Minisztériuma Intézkedési tervet dolgozott ki a fogyatékos személyek és családjaik támogatására. Az intézkedési terv alapján kérjük, hogy amennyiben Ön segítségre szoruló fogyatékkal élő, illetve Önnek van tudomása más segítségre szoruló fogyatékkal élő személyről, jelezze az Önkormányzat felé annak érdekében, hogy a szükséges segítségnyújtás megtörténhessen. A hiteles tájékoztatás érdekében a járvánnyal kapcsolatos információt a www.koronavirus.gov.hu honlapról, valamint Békés Város hivatalos médiafelületein (www.bekesvaros.hu , Békés Város hivatalos facebook oldala, BékésTV) keressen, ill. figyelje az Önkormányzat közleményeit.

A koronavírus-járvány következményeinek elhárítása céljából a kormány iránymutatásával egyezően arra kérjük a Békésen élő állampolgárokat, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el. Kerüljék az egymással való közvetlen érintkezést, a tömegközlekedést, a nagy forgalmú helyeket, mint a boltok, gyógyszertárak! Gyakran szellőztessenek, mossanak kezet, fertőtlenítsenek!

 

Egészségügyi problémáikkal 7:00 és 15:00 óra között háziorvosukat keressék a 06 66-411-022 –es telefonszámon, 15:00 és 7:00 óra között (ügyeleti időben) a Központi Orvosi Ügyeletet a 06/ 66-414-514 –es telefonszámon. Amennyiben a koronavírus tüneteit észleli magán, az alábbi zöld számokon is jelentkezhet: 06/80-277-455 vagy 06/80-277-456.

 

Kérjük, hogy egyeztessenek családtagjaikkal, rokonokkal, szomszédjaikkal a napi szükségletek (bevásárlás, gyógyszerkiváltás) ellátásával kapcsolatban. Amennyiben Ön vállalja, hogy otthonát nem hagyja el és ellátását családja, rokonai, ismerősei biztosítani nem tudják, az Önkormányzat felajánlja segítségét az alapvető élelmiszerek, gyógyszerek, fertőtlenítőszerek beszerzésében és házhoz szállításában. A szállítás ingyenes, csak a megvásárolt termékek árát kell kifizetniük.

 

Segítséget az ugyintezes@bekesvaros.hu e-mail címen, a 06/66/411-011-es telefonszámon, a Békési Polgármesteri Hivatal Titkárságán és a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ 06/66-411-562-es telefonszámán kérhetnek.

A fentieken túl információkat és segítséget kaphatnak a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. tanácsadóitól (https://fszk.hu/hir/akadalymentes-informaciok-a-koronavirusrol-fogyatekos-emberek-szamara/), valamint a fogyatékkal élők civil szervezeteitől (www.mkbme.hu).

 

Mi vigyázunk Önökre!

Önök is vigyázzanak magukra és egymásra!

 

Békés, 2020. április 15.

Kálmán Tibor

Békés Város Polgármestere