A A A

Aktuális hírek

2020. szeptember 21.
Elhunyt Pocsaji Ildikó (1965-2020)
2020. szeptember 20-án, tragikus hirtelenséggel elhunyt Pocsaji Ildikó, Békés Város Képviselő-testülete Pénzügyi Bizottságának tagja, korábbi önkormányzati képviselő (2010-2014). Békés Város Önkormányzata saját halottjának nyilvánítja. Békés város két testvértelepülési kapcsolatának – Magyarittabé (Szerbia) és Hegyközkovácsi (Románia) - kialakításában és további ápolásában mindvégig aktív szerepet vállalt.

 

Pocsaji Ildikó Békésen született, egész életét a zene és a művészetek szeretete határozta meg. Már óvodás korában az akkor újonnan induló zeneiskola növendékeként zongora és hegedű tanszakon tanult, az első kéttanszakosok között volt a megyében. Fejes Antal vezetése alatt több éven keresztül hegedült a Békés-tarhosi Zenei Napok (BÉTAZEN) nyitó hangversenyének zenekarában. Szegeden a Tömörkény István Zeneművészeti Szakközépiskolában, zongora szakon érettségizett. Budapesten színházi tapasztalatokra tett szert, majd ének-zene tanári diplomát szerzett Egerben. Éveken át zongoratanárnőként dolgozott egy budai oktatási intézményben. 2002-ben költözött haza, Békésre, és a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium tanára volt, majd tíz évig a kollégiumot vezette. Ezzel párhuzamosan a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény munkatársa volt. 2003-ban megalapította a Nyugdíjas Színjátszó Kört, amely színvonalas előadásokkal gazdagította a város rendezvényeit, tette mindezt pedagógusi elhivatottságból, szabadidejében, önzetlenül, ellenszolgáltatást nem várva. 2012-ben átvette a Békés Megyei Jókai Színház melletti színi tanoda vezetését, munkája és személyisége eredményeként számos színjátszós diák választotta hivatásául később a színészetet, az énekesi pályát. 2014-ben elsőként lett mesterpedagógus, és szakértőként segítette és minősítette a kollégákat és az intézményeket. 2015-2019 között a vésztői Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanáraként zongorát, szolfézst és éneket tanított, diákjai számos szép sikerrel ajándékozták meg. 2019-től a Csorvási Gulyási Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában dolgozott. A békési Én hangom tehetségkutató versenyen éveken át zsűrizett és fontosnak tartotta a városi tehetségek felfedezését és gondozását. A verseny megszűnését követően elindította a megyei Ki mit tud? programot, amely azóta is minden évben megrendezésre kerül Békésen. Az önkéntesség és a közösségekért való tevékenység természetéből fakadt, polgárőrködni még Budapesten kezdett 1999-ben, majd Békésen is csatlakozott a helyi szervezethez, megkapta az Év Polgárőre országos elismerést.

 

2010-2014 között Békés Város Képviselő-testületének tagja volt, majd 2014-től az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság tagjaként tevékenykedett Békés városért. 2019-ben választották a Pénzügyi Bizottság tagjává, tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála előtt néhány nappal pedig a Békési Fürdőért Közhasznú Közalapítvány Felügyelő Bizottságának tagja lett. Tagja volt továbbá a Békési Férfi Kézilabda Kft. Felügyelő Bizottságának is.

 

Békés Város Önkormányzata tisztelettel búcsúzik Pocsaji Ildikótól.