A A A

Aktuális hírek

2021. április 06.
Tájékoztatás lakossági adatgyűjtésekről
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Békés településen a korábbi évek gyakorlata szerint önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre. Az összeírási munkát a KSH megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik.

 

 

A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein. A járványügyi helyzetre tekintettel az adatszolgáltatóknak felajánljuk a telefonon keresztüli válaszadást, valamint egyes adatgyűjtések esetében kérjük, hogy a kérdőívek weben történő önkitöltési lehetőségét részesítsék előnyben. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített táblázatokban közlik majd.

 

Az adatfelvételek az Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai és megnevezései a következők:

1539 Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei – havi rendszerességű

1942 A lakosság utazási szokásai – 2021. április, július, október, 2022. január hónapokban, negyedéves gyakoriságú

2003 Felmérés a Háztartások Információs és Kommunikáció Technológiai eszközhasználatáról – 2021. április-június

2154 Háztartási Költségvetési és Életkörülmény Adatfelvétel, éves kikérdezés – 2021. április-május

 

A lakosság munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8.00-16.00 óra között, pénteken 8.00-14.00 óra között a +36 80 200-766-os (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen kaphat tájékoztatást. Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatszolgáltatóknak/ Adatszolgáltatás teljesítése / Elektronikus lakossági adatgyűjtések menüpont nyújt tájékoztatást.