A A A

Aktuális hírek

2021. július 07.
BÉKÉS TORTÁJA 2021 - Tortakészítő verseny nemcsak profiknak!
Békés Város Polgármesteri Hivatala meghirdeti a BÉKÉS TORTÁJA gasztronómiai versenyt.

 

A verseny célja: a Békési Járás településein élő lakosok (Békés, Bélmegyer, Kamut, Murony, Tarhos, Mezőberény, Köröstarcsa) saját maguk által sütött tortáinak versenye.

 

Az elkészített torták kritériumai: 20 cm átmérőjű, kerek torta, küllemében és díszítésében Békéshez köthető, nem tartalmazhat különleges alapanyagot és nem ehető díszeket a dekoráció sem. Az idei téma a csokoládé (ét, tej, fehér, barna), amely alapanyagként valamilyen formában jelenjen meg benne. Egy versenyző maximum két tortával nevezhet.

 

A verseny menete: az alábbi nevezési határidőig küldjék be nevezési lapjukat a torta receptjével az alábbi címre. A nevezési lap megtalálható a Békési Újság 2021. július 13-án és 27-én megjelenő számában vagy letölthető a bekesvaros.hu és a bekesmatrix.hu oldalról. A verseny zsűrije a nevezési határidőt követően összehívja a versenyre jelentkezőket, és részletesen megadja a torták elkészítésének szempontjait, határidejét és a leadás helyét, időpontját. Ezt követően a szakmai zsűri kiválasztja majd az idei év „BÉKÉS TORTÁJÁT”, a verseny lebonyolítására 2021. szeptember 9-én kerül sor. A győztes torta egy éven keresztül viseli a „BÉKÉS TORTÁJA” címet, amit a helyi cukrászok értékesítenek majd 2021. október 1-től 2022 május végéig.

Nevezési határidő: 2021. augusztus 5.

Nevezés helye:

Békési Polgármesteri Hivatal (5630 Békés, Petőfi u. 2.)

A borítékra kérjük, írják rá „BÉKÉS TORTÁJA”

Verseny résztvevői: 0-100 éves korig a Békési Járás településeinek lakosai (Békés, Bélmegyer, Kamut, Murony, Tarhos, Mezőberény, Köröstarcsa)

A szakmai zsűri tagjai: Nagy Lajos, Lagzi János, Sipaki István, Juhász Zoltán cukrászmesterek

Ötletgazda: Mucsiné Fodor Hajnalka