A A A

Aktuális hírek

2021. szeptember 16.
Mobilitási hét Békésen
Idén szeptember 16. és 22. között immár huszadik alkalommal rendezik meg az EURÓPAI MOBILITÁSI HETET, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányában Békés városa is részt vesz a korábbi évekhez hasonlóan.

 

2021-ben az EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT témája a „Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében. Az idei év tematikája azon helytállás előtt tiszteleg, amelyeket Európa – és a világ – átélt a COVID-19-világjárvány alatt. Továbbá reflektál az Európában korábban nem tapasztalt egészségügyi válság miatti változásokban rejlő lehetőségekre is.

 

A kampány célja most az, hogy minél több helyi lakost arra ösztönözzön, hogy vegyen részt a jubileumi, 20. EURÓPAI MOBILITÁSI HÉTEN, amelynek szlogenje: „Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!

 

A békési Mobilitási Hét programjai között megtalálható lesz a népszerű Bringás reggeli, továbbá figyelemfelhívó akciók és egyéb programok a környezettudatos és biztonságos közlekedés népszerűsítése érdekében.