A A A

Hirdetmények, Pályázatok

2020. június 26.
BÉKÉS TORTÁJA - Tortakészítő verseny nemcsak profiknak!
Békés Város Polgármesteri Hivatala meghirdeti a BÉKÉS TORTÁJA gasztronómiai versenyt. A verseny célja: a Békési Járás településein élő lakosok (Békés, Bélmegyer, Kamut, Murony, Tarhos, Mezőberény, Köröstarcsa) saját maguk által sütött tortáinak versenye.

 

Az elkészített torták kritériumai: 20 cm átmérőjű, kerek torta, küllemében és díszítésében Békéshez köthető, nem tartalmazhat különleges alapanyagot és nem ehető díszeket a dekoráció sem. Az idei téma a dió, amely alapanyagként valamilyen formában jelenjen meg benne. Egy versenyző maximum két tortával nevezhet.

 

A verseny menete: az alábbi nevezési határidőig küldjék be nevezési lapjukat a torta receptjével az alábbi címre. A nevezési lap megtalálható a Békési Újság 2020. június 30-i számában vagy letölthető a bekesvaros.hu és a bekesmatrix.hu oldalról. A verseny zsűrije a nevezési határidőt követően összehívja a versenyre jelentkezőket, és részletesen megadja a torták elkészítésének szempontjait, határidejét és a leadás helyét, időpontját. Ezt követően a szakmai zsűri kiválasztja majd az idei év „BÉKÉS TORTÁJÁT”, a verseny eredményhirdetésére az augusztus 20-i szabadtéri programok alkalmával kerül sor. A győztes torta egy éven keresztül viseli a „BÉKÉS TORTÁJA” címet, amit a helyi cukrászok értékesítenek majd felváltva. A győztes tortát a Madzagfalvi Napokon készítik el a cukrászok óriási méretben.

 

Nevezési határidő: 2020. július 19. (Nevezési lap a cikk legaljára görgetve tölthető le.)

 

Nevezés helye:

Békési Polgármesteri Hivatal (5630 Békés, Petőfi u. 2.)

A borítékra kérjük, írják rá „BÉKÉS TORTÁJA”

 

Verseny résztvevői: 0-100 éves korig a Békési Járás településeinek lakosai (Békés, Bélmegyer, Kamut, Murony, Tarhos, Mezőberény, Köröstarcsa)

 

A szakmai zsűri tagjai: Nagy Lajos, Lagzi János, Sipaki István, Juhász Zoltán cukrászmesterek

 

Ötletgazda: Mucsiné Fodor Hajnalka