A A A

Hirdetmények, Pályázatok

2020. július 30.
Klímatudatos Rajz- és fotópályázat került kiírásra gyerekeknek és fiataloknak
Békés Város Önkormányzata a „Zöld 14” Békés-Bihor Eurorégió Fenntartható Fejlődéséért Egyesülettel közösen sikeresen pályázott a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban (KEHOP) települési klímastratégia és egy települési klímavédelmi kerekasztal létrehozása, valamint kapcsolódó lakossági szemléletformálásra.

 

Annak érdekében, hogy a gyerekek és fiatalok figyelmét is felhívják a körülöttünk zajló, a klímánkat befolyásoló folyamatokra és a klímavédelem fontosságára, valamint hogy a közös gondolkodásba bevonjuk őket, a projekt keretén belül Békés város és térségének általános és középiskolái részére rajz-és fotópályázat került kiírásra.

 

 3 témakörben lehet pályázni:

 

  1. Meleg a helyzet – azaz Klímaváltozás a városomban

Ebben a témakörben olyan fotókat, rajzokat várnak, amelyek bemutatják ezen természeti jelenségek szépségét, ugyanakkor felhívják a figyelmet a klímaváltozás jelenlétére, hatásaira a városban.

 

  1. Süt a Nap, menjünk bringázni!

Ebben a témakörben a természetben rejlő megújuló energiaforrások (pl. a nap, a föld, a víz, a szél) erejét, szépségét, ezen energiák környezettudatos felhasználását, illetve a környezettudatos közlekedés lehetőségeit és annak előnyeit bemutató alkotásokat várnak.

 

  1. Négyszögletű Kerek Erdő

Ebben a témakörben olyan pályamunkákat várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon mutatják be a fák elengedhetetlen szerepét városunkban.

 

Egy pályázó témakörönként legfeljebb 1 pályázatot nyújthat be.

A pályázatokat legkésőbb 2020. október 30-ig lehet benyújtani.

A pályaműveket egy 3 fős szakmai zsűri értékeli. 

A pályázat nyertese üdülési lehetőséget nyer 2 személy részére 6 éjszakára Békés Város Önkormányzata fonyódligeti üdülőjébe.

A pályázati felhívás és a szükséges információk a https://www.bekesvaros.hu/klimatudatosbekes és a https://www.facebook.com/klimatudatosbekes oldalakon érhetőek el.

 

A projekt Európai Uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Projekt címe: Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás megvalósítása Békésen

Projekt azonosító: KEHOP-1.2.1-18-2018-00038