A A A

Hirdetmények, Pályázatok

2021. április 16.
Oltáshoz szükséges regisztrációra felhívó üzenet a Magyar Országgyűlés roma nemzetiségi szószólójától, a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökének ajánlásával

Tisztelt Polgármester Asszony/Úr!
Tisztelt Jegyző Asszony/Úr!

Alulírott Farkas Félix, a Magyar Országgyűlés roma nemzetiségi szószólója a hazánkban és a településükön élő roma alakosság érdekében azzal a kéréssel keresem meg Önöket és településük önkormányzati dolgozóit, hogy az Önöknél működő helyi roma nemzetiségi önkormányzattal a kapcsolatot felvenni és a nemzetiségi önkormányzat bevonásával a helyben élő roma közösségeket felkeresni szíveskedjenek és segítsék őket a Covid-19 elleni oldásra történő regisztráció során.

Hazánkban minden regisztrált megkaphatja az oltást, hiszen az oltóanyagok folyamatosan és zökkenőmentesen érkeznek Magyarországra. Kérem Önöket, hogy segítsék a roma nemzetiségi önkormányzatokat azon roma közösségek regisztrációjában, akik nem rendelkeznek a regisztrációhoz szükséges informatikai háttérrel és/vagy ismeretekkel.

Jelentősen meggyorsítja az oltással járó adminisztrációt, ha az oltandók magukkal viszik az oltásra a hozzájáruló nyilatkozatot. Ezért azt is kérem Önöktől, hogy a regisztrációban történő segítségnyújtás alkalmával kinyomtatott nyilatkozatot is bocsássanak a regisztráltak rendelkezésére, hogy azt magukkal vihessék az oltásra, akár a háziorvosi rendelőbe, akár a kórházi oltópontra.

A regisztráció és az oltás felvétele valamennyiünk számára ugyanolyan fontos, hiszen a magyar lakosság megfelelő átoltottsága esetén érezhetjük magunkat újra biztonságban és kaphatjuk vissza a járvány előtti szabadságunkat.

Azt remélem, hogy levelemet nem veszi tolakodásnak és am aga eszközeivel elő fogja segíteni a településén élő rászoruló romák regisztrációját.

Közös érdekünk a vírus mielőbbi legyőzése!

 

Budapest, 2021.04.02.

Köszönettel és üdvözlettel:
Farkas Félix
roma nemzetiségi szószóló