A A A

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02127

ESZA-logo

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT.

BÉKÉSI FÜRDŐÉRT KÖZHASZNÚ KÖZALAPÍTVÁNY

A békési gyógyvíz mindenkié! Tematikus hónap családi programokkal a békési gyógyvíz és a Békési Gyógyfürdő népszerűsítéséért

 

Támogatás összege: 5.000.000,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02127

Projekt fizikai befejezése: 2021.11.30.

 

Projektről

A projekt általános célja a békési gyógyvíz jótékony hatásainak és a Békési Gyógyfürdőnek mint helyi értéknek a népszerűsítése volt, hogy a családok minden korosztálya megtalálja a számára megfelelő szolgáltatást a fürdőben, használják és élvezzék a kiváló minőségű gyógyvizet, hozzájárulva ezzel az egészség megőrzéséhez és a fennálló esetleges egészségügyi problémák időben történő kezeléséhez.

 

A programok megvalósításával a közalapítvány célja a családok aktivizálása, családi programok teremtése volt, a tematikus előadások megszervezésével szélesebb információt nyújtott a helyi gyógyvíz mint helyi érték adta lehetőségekről és annak hatásairól. A közalapítvány ezzel az alapító okiratában is megfogalmazott tevékenységének is eleget tett, hiszen ezek a programelemek a lakosok és környékben élők életminőségének javítását, az egészségmegőrzést és az infrastruktúra fejlesztését szolgálták nemre, korra tekintet nélkül, hozzájárulva a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok integrációjához.

 

A közalapítvány a Békési Gyógyfürdőt és a békési gyógyvizet mint helyi értéket népszerűsítette jelen projekt megvalósításával a helyi lakosság, a Békési Járás településeinek lakosai (Békés, Bélmegyer, Kamut, Köröstarcsa, Mezőberény, Murony, Tarhos), a környező települések lakosai, valamint a Békésre érkező látogatók, turisták és vendégek részére tematikusan felépített előadássorozattal 5 egymást követő hétvégén. Mindemellett a különböző korosztályok bevonásával családi programokat szervezett az előadássorozat köré, amellyel színesebbé, vonzóbbá tette a részvételt – többek között a helyi énekesek fellépéseivel lehetővé vált a helyi tehetségek megismerése, segítette a bemutatkozási lehetőséget és  anépszerűsítését. A megvalósított programelemek a helyi értékek népszerűsítését célozták meg a résztvevők aktív részvétele mellett.

 

Kapcsolat

Békési Fürdőért Közhasznú Közalapítvány

5630 Békés, Petőfi Sándor utca 2.

Dr. Csiby Miklós elnök (2022. május 8. napjáig)

Izsó Gábor elnök (2022. május 9. napjától)

Telefon: +36-66-411-011

Adószám: 18386169-1-04