A A A

Aktuális hírek

2019. június 13.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS _ HAMAROSAN LEJÁRÓ HATÁRIDŐ
„ESÉLYT A FIATALOKNAK − BÉKÉS VÁROS IFJÚSÁGSEGÍTŐ PROGRAMJA”

 

Békés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Esélyt a fiataloknak − Békés Város ifjúságsegítő programja” címmel pályázatot hirdet a város jövője szempontjából értékes végzettséggel vagy az adott hiányszakmában foglakoztatási jogviszonnyal rendelkező 18-35 év közötti fiatal szakemberek helyben maradásának/betelepülésének és egzisztenciájának támogatására. A projekt egyik célkitűzése, hogy a helyi sajátosságokhoz, adottságokhoz, igényekhez illeszkedő, egyedi eszközök támogatása (ösztönzők) révén maradjanak helyben a vidéki fiatalok.

 

Békés Város Önkormányzata a következő ösztönző támogatásokat nyújtja a pályázat keretösszegéből az adott támogatásra meghatározott összeg erejéig:

 

„A” típusú támogatás: Békés városában közérdeket ellátó-, szolgáló, és/vagy önkéntes feladatokat ellátó (vállaló) fiatalok támogatása

„B” típusú támogatás: „B” típusú vezetői engedély − Jogosítvány megszerzésének támogatása

„C” típusú támogatás: Nyelvtanfolyam/nyelvvizsga megszerzésének támogatása

„D” típusú támogatás: Békésen élő, Békésről ingázó fiatal munkavállaló útiköltség támogatása

„E” típusú támogatás: Békésről elszármazó, de visszaköltözni szándékozó vagy Békésre költözni szándékozó, munkát vállaló fiatalok támogatása

„F” típusú támogatás: Ifjúsági Díj − Békési Fiatalok Kiválósági Díja.

 

Pályázatot nyújthatnak be azon 18-35 év közötti személyek, akiknek a jelen felhívásban meghatározott hiányszakmára vonatkozó végzettséggel vagy az adott hiányszakmában foglalkoztatási jogviszonnyal rendelkeznek, valamint Békésen lakóhellyel rendelkeznek vagy Békésen kívánnak letelepedni és Békés megye közigazgatási területén működő munkáltatónál dolgoznak.

 

A pályázat benyújtható személyesen a Békési Polgármesteri Hivatal titkárságán munkaidőben, vagy postai úton a Békési Polgármesteri Hivatal 5630 Békés, Petőfi Sándor u. 2. szám alatti címre. A borítékon fel kell tüntetni:

Esély Otthon − Ösztönző támogatás pályázat, „A”

Esély Otthon − Ösztönző támogatás pályázat, „B”

Esély Otthon − Ösztönző támogatás pályázat, „C”

Esély Otthon − Ösztönző támogatás pályázat, „D”

Esély Otthon − Ösztönző támogatás pályázat, „E”

Esély Otthon − Ösztönző támogatás pályázat, „F”

Csak azt kell ráírni, amelyik típusú ösztönző támogatásra pályázik!

 

A pályázat benyújtásának határideje: 2019. június 17.

 

Az adatlap letölthető Békés Város honlapjáról (www.bekesvaros.hu), vagy személyesen átvehető a Békési Polgármesteri Hivatal titkárságán.