A A A

Az élhetőbb Békés 2

Az élhetőbb Békés 2

Kedvezményezett: BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Támogatás összege: 371,40 millió forint
A projekt kezdete: 2022.05.01.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.05.31.
Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BS1-2022-00031

PROJEKT BEMUTATÁSA

A projekt keretében az alábbi tevékenységeket kívánjuk megvalósítani:

  1. Parkrendezés: Békés Város Önkormányzata a belvárosban a Széchenyi téren parkosítást, növények ültetését valósította meg. A növényzet öntözésére öntöző rendszer kiépítése vált szükségessé, mely jelen projekt keretében valósul meg. A Széchenyi tér öntözéséhez szükséges vizet az Élővíz csatornából kívánjuk biztosítani szivattyúval. A víz az Élővíz csatornából egy szívócsövön keresztül fog érkezni a Munkácsi köz és az Élővíz találkozásánál lévő tervezett aknába, ahonnan szivattyú segítségével jut el az öntöző hálózatba a víz. A vízvételi lehetőséget biztosító csonkok kerülnek elhelyezésre, amelyre tömlő csatlakoztatásával biztosítható az öntözés.
  2. Csapadékvíz elvezetés: A projekt keretében a Síp utcán a 2-2-1-4 és a 2-2-1-5 csatornákon 411 fm hosszan nyílt árok kerül kialakításra.
  3. Kerékpárút építése: A projekt keretében a Kettős-Körös árvízvédelmi töltéstől a Kőrösi Csoma Sándor utcán, a Vashalom utcán át a Teleki utcán egészen a Borz utcai kereszteződésig kerül kialakításra önálló kétirányú elválasztás nélküli kerékpárút.
  4. Szökőkút felújítása: A Múzeum tér központi részére tervezett látványszökőkút víztakarékos, visszakeringetős rendszerű vízgépészeti berendezéssel működik. A tér központi helyén kerül elhelyezésre a 9,3×9,3 m befoglaló méretű, 0,3 m oldalfal vastagságú vasbeton szerkezetű medence. A szökőkút rejtett vízgépészeti kialakítású, a medence a burkolat alatt kerül kialakításra.