A A A

Békés, szakrendelő belső felújítása 2. ütem

Békés, szakrendelő belső felújítása 2. ütem

Kedvezményezett: BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Támogatás összege: 300 millió forint

A projekt kezdete: 2023.03.01.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2026.01.31.

Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-3.3.2-21-BS1-2022-00015

PROJEKT BEMUTATÁSA

A fejlesztés tárgyát képező ingatlan tulajdonosa a támogatást igénylő Önkormányzat, melynek Képviselő-testülete hozzájárult a projekt benyújtásához és megvalósításához. A projekt megvalósítási helyszíne: 5630 Békés, József Attila u. 5-6. (2339 HRSZ.)

A projekt fő célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, egészségügyi alapellátó-rendszer eredményességének és hatékonyságának, valamint prevenciós funkcióinak fokozása, Békés településen elérhető rendelő szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítése. A preventív egészségfejlesztési szemlélet támogatása, valamint az egészségtudatos magatartás elősegítése. A projektben az egészségügyi alapellátásokat és járóbeteg ellátásokat szolgáló 2 szintes épület infrastruktúra fejlesztése a cél. A tervezéssel érintett Rendelő Intézet épület Békés Város szövetében található. A beruházással érintett telek a város központjában helyezkedik el. Az épület szabadon álló beépítésű, településközpont vegyes terület övezetben található, ahol elsősorban lakóépületek helyezkednek el. A tervezés során az épület külső határoló szerkezetei nem kerülnek módosításra. A beruházás csak a belső területeket érinti.

Tervezett műszaki tartalom:

Felújítással érintett helyiségek összes alapterülete 1612 m2. Az épület padló és falburkolatai elavultak, így azok cseréje szükségszerűen megvalósul a teljes területre vetítetten (kivéve a felújított védőnői szolgálat területét). Az új padló és falburkolatok kialakításával párhuzamosan besüllyesztésre kerülnek az elektromos szerelvények melyek kapcsán illetve a bontások és falazások kapcsán vakolat javítások és új vakolatok is készülnek, majd a felburkolással nem érintett falfelületek és mennyezetek glettelése és festése készül el. A korábban megvalósított légkezelő rendszer kibővítésre kerül az orvosi rendelőkbe való bekötéssel, melyek okán az érintett szakaszokon új monolitikus álmennyezet készül, glettelve és festve. A beruházás során a meglévő víz-szennyvíz valamint csapadékvíz elvezetés korszerűsítésre kerül a szükséges mértékig. Az épületben lévő orvosi rendelőkhöz csatlakozó vetkőzőkhöz tartozó külső ajtók bontásra kerülnek, és helyük kisméretű tégla falazattal befalazásra kerül. Átalakításra kerül a földszinten: a Tüdőgondozó rendelőhöz kapcsolódó váró, valamint az irattár és lépcsőház; az emeleten: a Neurológiai rendelő, az EEG rendelő, a Nőgyógyászati rendelő, az Irodai előtér itt kialakításra kerül egy teakonyha, az Akadálymentes mosdó, a Tüdőgondozói épületrész területén új öltöző helyiségcsoport kerül kialakításra ezzel kapcsolatosan áthelyezésre kerül a Rendszergazda iroda valamint a Fülvizsgálati rendelő, a Laboratórium valamint a sebészeti részleg. Az alapellátáshoz kapcsolódóan eszközbeszerzés is megvalósul.

KAPCSOLAT

Békés Város Önkormányzata
5630 Békés, Petőfi Sándor utca 2.
Kálmán Tibor polgármester
Telefon: +36-66-411-011
Fax: +36-66-411-230
E-mail: varoshaza@bekesvaros.hu